Засідання столичної Громадської ради

Одним із животрепетних питань на порядку денному 10 лютого було обговорення пропозиції про оголошення 2023-го роком пам’яті Володимира Бочковського в столиці Придністров’я.


Володимир Олександрович – уродженець та почесний громадянин Тирасполя, генерал-лейтенант танкових військ, Герой Радянського Союзу. У червні виповниться 100 років від дня його народження.

Представники громадськості висловили спільну думку, що В. О. Бочковський є зразком служіння Батьківщині для усіх поколінь придністровців. Члени Громадської ради ухвалили звернення до глави державної адміністрації міст Тирасполя та Дністровська О. Довгопола та до столичної Ради народних депутатів з проханням оголосити 2023-й роком пам’яті почесного громадянина столиці.

Щоб увічнити ратний і життєвий подвиг патріота, планується також видати книгу про життя та бойовий шлях В. Бочковського, на центральних вулицях міста розмістити банери, присвячені ветерану Великої Вітчизняної війни, встановити погруддя героя та видати марку.

Керівник виконкому Загальнопридністровського народного форуму (ЗНФ) С. Шерстюк під час свого виступу зупинився на деяких пунктах Послання Президента В. Красносельського органам держвлади та управління з постановкою завдань на 2023 рік. Важливим з-поміж них залишається забезпечення своєчасної виплати пенсій, допомог, компенсацій та інших виплат громадянам республіки.

Пріоритетним напрямком зовнішньої політики є підтримка функціональності механізмів переговорного процесу, регулярної взаємодії з міжнародними учасниками формату «5+2». Сергій Олександрович нагадав, що формат «5+2», на думку Президента, залишається найбільш дієвим майданчиком, на якому розглядаються питання, що виникають у процесі мирного врегулювання взаємин між Придністров’ям та Молдовою.

С. Шерстюк підкреслив важливість допомоги держави сім’ям молодих фахівців. Відомо, що вони вже кілька років мають можливість користуватися програмою пільгового кредитування для придбання житла. «Це досить важливий, соціально значущий проект. І тут питань немає, є лише побажання успішної реалізації та розширення програми, яка зарекомендувала себе з найкращого боку. Для держави важливо, щоб молоді люди працювали вдома, на благо рідного краю», – сказав керівник виконкому ЗНФ.

Представник ЗНФ наголосив, що сьогодні, коли навколо республіки склалася напружена ситуація, вкрай важлива консолідація усіх громадських сил ПМР


Микола ЮРКЕВИЧ.

Фото автора.