Заслужені нагороди – лауреатам конкурсу

Підбиття підсумків державного художньо-публіцистичного конкурсу «Людина року – 2022» та урочиста церемонія нагородження переможців відбулися 17 лютого в Палаці Республіки.


Ця яскрава подія проведена в Придністров’ї в ювілейний – 25-й раз. Як відомо, в основу суспільного визнання конкурсанта покладено два досягнення. По-перше, претенденти мають брати безпосередню участь у розвитку нашої республіки, а їхні здобутки на її благо – мати конкретне вираження. Людина року – непересічна сильна особистість з активною громадянською позицією, яка проявила себе на конкретних справах та зробила особистий вагомий внесок у розбудову Придністров’я. По-друге, кандидат на звання «Людина року» повинен бути вже відомим фахівцем у вузьких професійних колах, а перемога в конкурсі лише сприяє поширенню його популярності та надає суспільного резонансу.

Отже, компетентне журі визначило найкращих представників у 22 номінаціях. Привітати переможців, а також вручити їм статуетку «Людина року – 2022» і пам’ятну медаль на церемонію прибули керівники органів державної влади, колеги та близькі. Лауреатів, як і номінацій, теж було 22.

Нагороду в номінації «Трудова доблесть» урочисто вручив заступник Голови Уряду ПМР – керівник Мінекономрозвитку Сергій Оболоник. Диплом і статуетку лауреата за талановите й ефективне керівництво та новаторські ідеї отримала Валентина Зубкова – директор Бендерського м’ясокомбінату. Було зазначено, що завдяки її ініціативності на комбінаті змогли освоїти повний цикл виробництва «від поля до прилавка» й налагодити безперервну роботу. Такий підхід позитивно вплинув на імпортозаміщення та підвищення продовольчої безпеки республіки. На ці слова Валентина Зубкова відповіла:

«В цьому заслуга всіх працівників комбінату. Шлях до успіху – це наполеглива праця і безперервне прагнення до розвитку, це наші корпоративні цінності. Дякую своєму колективові за спільну роботу, за відданість справі, а журі – за високу оцінку роботи всього трудового колективу Бендерського м’ясокомбінату, за визнання нашого внеску в розвиток економіки та суспільства».

У номінації «Медичний працівник року» перемогла завідувач педіатричного відділення Дубоссарської центральної районної лікарні Наталія Буза. Вже 27 років вона з увагою, турботою та доброзичливістю лікує дітей. За словами колег, педіатр постійно вдосконалює лікувально-діагностичний процес, вчиться сама і наставляє, веде за собою молоде покоління медичних працівників. Доктор Буза – ім’я, знайоме кільком поколінням дубоссарців. Особливу любов заслужила вона в маленьких пацієнтів. Нагороди лауреату вручила міністр охорони здоров’я ПМР Христина Албул.

Коментуючи свою перемогу, Наталія Буза зізналася, що не очікувала такої високої оцінки своєї праці.

«Для лікаря завжди головним залишається пацієнт і його здоров’я. Наша щоденна робота – це боротьба: з хворобами, чужими та власними страхами й невпевненістю. Нині, через майже тридцять років моєї медичної діяльності, я можу сказати, що ніхто з нас не має права здаватися – ні лікар, ні пацієнт. І такий тандем здатний творити чудеса», – натхненно закінчила вона свою промову.

Командир військової частини полковник Олексій Ревенко став лауреатом у номінації «Честь і доблесть». Підстави для такої високої нагороди – його значущий внесок у становлення і розвиток Збройних сил ПМР, а також особливі заслуги в забезпеченні обороноздатності країни.

«Для мене бути лауреатом конкурсу «Людина року» – не тільки велика честь, а й велика відповідальність. Хочу подякувати керівництву Міністерства оборони за надану мені довіру і визнання. Дякую особовому складові військової частини, в якій я служу, за гідне ставлення до виконання службових обов’язків, – піднесено сказав полковник. – Бажаю всьому придністровському народові мирного неба над головою, а нашій республіці – процвітання».

Переможцем у номінації «Закон і порядок» назвали дільничного інспектора міліції УВС м. Тирасполя Владислава Діденка. У 2022 році старший лейтенант міліції розкрив 23 злочини; направив на лікування в умовах лікувально-трудового профілакторію 6 осіб, з діагнозом «хронічний алкоголізм»; встановив 4 адміністративних нагляди; затримав кримінального злочинця, який перебував у розшуку; склав 108 адміністративних протоколів. Для переможця ця нагорода – визнання його наполегливої праці й того, що він рухається в правильному напрямку.

«У цьому заслуга не тільки моя, але і моїх колег та наставників, які допомагають, діляться досвідом у повсякденній діяльності. В цьому також є і заслуга моїх близьких, які завжди та в усьому мене підтримують», – підкреслив Владислав Діденко. Заслужену нагороду дільничному столичного УВС вручив міністр внутрішніх справ Віталій Нягу.

Заступник Голови Уряду ПМР Станіслав Касап вручив високу нагороду номінантам, чия діяльність безпосередньо пов’язана з розвитком нашої країни й суспільства. «Меценатом року» визнана фірма «Шериф», яка вносить вагому лепту в підтримку держави та жителів Придністров’я. Завдяки інвестиціям компанії вдосконалюється інфраструктура наших міст. Матеріальну допомогу дістають соціально незахищені верстви населення, сім’ї з дітьми, талановита молодь.

Приймаючи нагороду, заступник генерального директора з кадрів і соціальних питань ТОВ «Шериф», депутат Верховної Ради ПМР, заступник голови опікунської ради Благодійного фонду «Майбутнє Придністров’я» Ілона Тюряєва зазначила:

«Компанія «Шериф» дякує Урядові республіки, оргкомітету держконкурсу «Людина року» за таку високу нагороду. Наша компанія й надалі всю свою діяльність направлятиме на процвітання рідного Придністров’я».

Станіслав Касап вручив диплом і статуетку керівнику перепелиної ферми Максиму Тимофєєву, який став «Молодим відкриттям року». Підсобне господарство лауреата динамічно розвивається. Налагоджено повний цикл відтворення, вирощування та збуту дієтичної продукції ферми: перепелиних яєць та м’яса. Оргкомітет оцінив досвід і ефективність розробленої бізнес-моделі, які сприяли впровадженню на ринок Придністров’я цінного продукту. Підприємець-початківець подякував керівництву за підтримку в особі держадміністрації міста Бендери, а також висловив подяку за можливість розвиватися в республіці.

Усі лауреати, відзначені 17 лютого званням «Людина року», зробили вагомий внесок у протистояння новим викликам, які нині доводиться долати нашій республіці. У кожного з них за плечима гідний трудовий шлях і значні досягнення. Надзвичайно важливо, що кожен із них не просто виконує доручені йому завдання, а цілком і повністю віддається справі, якій вирішив присвятити життя.

Завершуючи процедуру нагородження, Станіслав Касап подякував учасникам церемонії за відповідальне ставлення до обраної справи та побажав подальших успіхів:

«Я впевнений, у кожного з вас попереду ще будуть досягнення, нові рубежі, які ви, безсумнівно, зможете підкорити, заслужити нові нагороди й досягти нових успіхів. Спасибі вам за натхненну і сумлінну працю».


Iгор ШЕВЧЕНКО.

Фото: government.gospmr.org