Звернення Президента

Шановні придністровці!

Трагічною стала дата 2 березня 1992 року в історії Придністровської Молдавської Республіки, день початку широкомасштабної агресії Республіки Молдова, день, коли розпочалася неоголошена війна проти народу Придністров’я.

На захист країни виступила недавно створена Республіканська гвардія, а незабаром було організоване і Народне ополчення. Придністровський народ об’єднався, щоб дати відсіч тим, хто хотів знищити його незалежність і свободу.

Війна принесла незліченні біди та страждання, біль непоправних втрат рідних, близьких і друзів. Загинули 804 людини – не тільки захисники Придністров’я, що були на бойових позиціях, а й мирні жителі, жінки та діти.

Кажуть, що час лікує. Однак він не владний над людською пам’яттю: не можна забути ні злочинів тих, хто прийшов, щоб убивати, ні стійкості й героїзму славних синів і дочок Придні-
стров’я, які захистили свою рідну землю.
Вічна пам’ять і вічна слава загиблим героям-захисникам! Ми пам’ятаємо й завжди пам’ятатимемо їхній подвиг.

Величезна подяка всім, хто і в наші дні залишається прикладом високого патріотизму, хто нині бере активну участь у житті придністровської держави. Від щирого серця бажаю вам, шановні захисники Придністров’я, міцного здоров’я і всіляких гараздів!

Президент
В. КРАСНОСЕЛЬСЬКИЙ

Фото Валерiя Кругликова.