Служити Батьківщині вони вміють

У селі Кіцкани відбулося спортивне свято до Дня захисника Вітчизни «Нумо, хлопці!»


Цього разу коло учасників розширилося, крім команд кіцканських шкіл № 1 і № 2 у змаганнях взяли участь курсанти Тираспольського Суворовського училища МО та курсанти Республіканського кадетського корпусу МВС. Нині змагання стали складовою частиною спартакіади на перехідний Кубок Союзу захисників Придністров’я.

Організаторами змагань виступили Республіканський союз захисників ПМР (голова В. Ширков) та Військово-спортивний клуб «Барс», філія с. Кіцкани (голова С. Васіян).
Відкрили спортивне свято вихованці тренера Сергія Голотапова – юні дзюдоїсти, які продемонстрували засвоєні ними кидки та прийоми. Слідом за борцями на килим спортивного залу Кіцканської ЗОШ № 1 вийшли інші спортсмени, щоб з’ясувати, хто з них найспритніший і найсильніший. Вони розбирали та збирали на швидкість автомат, змагалися в одяганні протигаза, у підтягуванні на перекладині та підійманні гирі, подоланні смуги перешкод і перетягуванні канату.

У захопливій і наполегливій боротьбі ніхто не хотів поступатися, особливо емоційним стало перетягування канату.

За підсумками пройдених випробувань перше місце виборола команда Тираспольського Суворовського військового училища МО, на друге вийшли спортсмени Республіканського кадетського корпусу МВС, третє місце завоювали учні Кіцканської ЗОШ № 2. Кращою підготовкою відзначилися: Станіслав Пастухов (ТСВУ), Олександр Онещук (РКК), Олександр Швець (ЗОШ № 2), Денис Соловйов (ЗОШ № 1). Усі учасники змагань були нагороджені грамотами, грошовими та цінними подарунками.

Організатори заходу висловлюють подяку за допомогу в підготовці та проведенні змагань адміністрації села, керівництву та викладачам фізичної культури Кіцканської школи № 1, а також індивідуальному підприємцю С. Кулеву за цінні подарунки.
У лютому – квітні поточного року юних захисників Вітчизни чекають інші змагання в рамках перехідного Кубка. Спартакіада – це важлива ланка в підготовці підлітків до служби в армії.


Олег ГАВРИЛЕНКО.

Фото: www.kickany.ru