Вони заслуговують щирого захоплення і поваги

Лідія САЛКУЦАН – заступник головного редактора з творчості Першого Придністровського телеканалу ДУ «Приднестровская государственная телерадиокомпания». На церемонії «Людина року – 2022» її нагороджено премією в номінації «Працівник року в галузі засобів масової інформації».

На телебаченні Лідія Салкуцан готує матеріали з питань внутрішнього та міжнародного життя держави, аналізує поточні події в республіці та за кордоном. Вона є співавтором і редактором багатьох програм, зокрема «Спеціальна розмова», «Країна легенд», «Як це було», «Як це було. Підсумки», «Ефір з Президентом», «Запитання прем’єру», «Питання дня» тощо.
Минулого року журналіст підготувала кілька фільмів патріотичної спрямованості. У співавторстві з колегами вона працювала над стрічкою про захисників Придністров’я «Війна в Придністров’ї: Це може повторитися?»

Найбільш значущим доробком року став документальний фільм-розслідування про діяльність у Придністров’ї терористичної групи «Бужор» на початку 1990-х «Кривава півонія, або Справа терориста Ілашку». Цього разу Лідія виступила як режисер. Фільм показували в кінотеатрі «Тирасполь» і на інших республіканських майданчиках.

Журналіст завершила навчання на курсах підвищення кваліфікації на базі ИТАР-ТАСС, співпрацювала з каналом «Росія 24» у створенні серії фільмів про Придністров’я.
За вагомий внесок у висвітлення подій, що відбуваються в республіці, Лідія Салкуцан нагороджена листами подяки Президента ПМР і Міністерства цифрового розвитку, зв’язку і масових комунікацій.


Валентина ЗУБКОВА – директор ЗАТ «Бендерський м’ясокомбінат». Вона нагороджена в номінації «Трудова доблесть» за талановите керівництво і новаторські ідеї.
З ініціативи Валентини Зубкової був освоєний замкнутий цикл виробництва «від поля до прилавка» і тим самим налагоджений безперебійний робочий процес. Він поєднав у собі рослинництво, виготовлення і заготівлю кормів, тваринництво, м’ясну переробку, роздрібну та оптову торгівлю.

Це позитивно позначилося на імпортозаміщенні та підвищенні продовольчої безпеки республіки.

Виробничий процес під керівництвом директора постійно модернізується, освоюються і впроваджуються нові методи й технології, що сприяє щорічному оновленню асортименту продукції заводу. На сьогодні він перевищує 400 найменувань.
У різні роки колектив м’ясокомбінату був відзначений престижними міжнародними нагородами. Сама Валентина Зубкова удостоєна грамоти Президента ПМР, а також медалі «За трудову доблесть», орденів Пошани та «Трудова слава».


Наталія БУЗА – завідувач педіатричного відділення ДУ «Дубоссарська центральна районна лікарня». Стаж її роботи лікарем-педіатром перевищує 27 років. За підсумками XXVI художньо-публіцистичного конкурсу «Людина року – 2022» її визнано «Медичним працівником року».
Упродовж 14 років Наталія працювала неонатологом у Дубоссарській ЦРЛ. З 2018-го і по сьогодні досвідчений професіонал очолює педіатричне відділення.
У період пандемії коронавірусної інфекції Н. Буза працювала педіатром у поліклініці. За це у 2021 році вона була удостоєна медалі «За порятунок життя».

З великою увагою, доброзичливістю і турботою лікар ставиться до маленьких пацієнтів. З високою відповідальністю виконує вона професійний обов’язок. Особистим прикладом зміцнює авторитет і престиж професії лікаря.
За сумлінну працю Наталія Буза відзначена грамотою Міністерства охорони здоров’я ПМР, листом подяки Президента, медаллю «За відзнаку у праці» та іншими престижними нагородами.


Ольга ЦАРЮК – підполковник митної служби, заступник начальника Служби митної інспекції ДМК, перемогла в номінації «Закон і обов’язок».
Минулого року Ольга очолила та провела значну кількість контрольних заходів щодо економічних агентів ПМР на предмет дотримання митного законодавства під час здійснення зовнішньоекономічної діяльності.

Вона взяла участь у понад 30 судових засіданнях. Загальна сума адміністративних штрафів за результатами розгляду справ арбітражним судом склала більш ніж 4,5 млн рублів.

За період проходження служби лауреат конкурсу зарекомендувала себе дисциплінованим і кваліфікованим фахівцем. До виконання своїх функціональних обов’язків ставиться сумлінно. Її називають людиною активної громадянської позиції, спрямованої на дотримання норм чинного митного законодавства та відстоювання інтересів митних органів. Ольга є відмінником митної служби.

О. Царюк відзначена грамотою Президента ПМР, медаллю «За бездоганну службу» III ступеня, а також відомчими нагородами.