Самовіддане служіння музиці

Оркестр ТЮI МВС ПМР відзначив своє 30-річчя грандіозною багатожанровою музичною програмою, яка пролунала зі сцени Придністровського державного театру драми та комедії імені Н. С. Аронецької. Iнструментальні мелодії стали бездоганним акомпанементом професійним вокалістам і дитячому хору, а завершився концерт урочистим нагородженням заслужених учасників колективу.


Музика – це той вид мистецтва, без якого, мабуть, жодна людина не зможе повноцінно прожити своє життя. Вона допомагає нам долати труднощі та яскравіше проживати радісні емоції. Не дивно, що такому виду діяльності знайшлося місце і в Тираспольському юридичному інституті.

Міцну, монолітну основу колективу становлять справжні майстри своєї справи: безмежно талановиті, досвідчені й молоді випускники Придністровського вищого музичного коледжу ім. А. Г. Рубінштейна. Спочатку оркестр працював при Придністровській середній спеціальній школі міліції й тільки 2003 року був введений до штату спецпідрозділу «Дністер».

Увесь цей час колектив бере активну участь у різноманітних заходах, що проводяться в системі МВС, а репертуар оркестру весь час оновлюється, поповнюється все новими та новими композиціями. Всім придністровцям давно відомо, з яким розмахом тут святкують круглі дати. У 2023 році оркестр вкотре довів, що чітко знає, в чому запорука успішного шоу.

У Державному театрі 3 березня зібралося багато запрошених гостей та співробітників МВС. Ще до початку концерту ніхто не мав жодного сумніву в тому, що його двогодинна програма промайне на піднесенні, з приголомшливим успіхом. Саме так і сталося.

Святкова подія розпочалася з пісні українською мовою. Напередодні свята 8 Березня її присвятили всім мамам, які оберігають своїх дітей та допомагають їм на шляху до виконання заповітних бажань. Це було надзвичайно зворушливо, адже в залі в цей момент перебували рідні та близькі музикантів. Саме вони не пропускають жодного важливого виступу оркестру й аплодують їм самовіддано: найголосніше і найдовше.

Протягом вечора вокалісти змінювали одне одного. Глядачі побачили сольні виступи, дуети, тріо і навіть квартети та квінтети. Прекрасний настрій учасникам ювілейної події дарували Кароліна Балан, Юлія Арнаут, відмінні працівники культури Ольга Фрунзе, Євген Делімарський, Дмитро Кадин, заслужена артистка Придністров’я Олена Селіверстова.

У їхньому плейлисті знайшли унікальне поєднання хіти Queen, Би-2, Bee Gees, Michael Jackson, Scorpions, Олександра Бородіна, Beyoncе, Басти. Естрадно-духовий оркестр надав цим мелодіям оригінального звучання завдяки професійним музикантам та за допомогою інструментів, таких як кларнет, саксофон, труба, тромбон, баритон, бас-гітара, барабани, клавішні тощо.

Концерт відбувся під суворим контролем та керівництвом головного диригента Бориса Балана. Саме його стараннями та зусиллями колективу вдається створювати справжні музичні шедеври.
Найбільш зворушливою частиною програми став виступ оркестру спільно з хором Дитячої школи мистецтв ім. С. В. Рахманінова. Разом вони виконали пісню «Сансара».

З ювілеєм творчий колектив привітав міністр внутрішніх справ Віталій Нягу:

«Дорогі гості, ви бачите на сцені МВС ПМР у мініатюрі. Духові інструменти – це ГУзНС. Гітара – Управління з питань міграції. Бас-гітара – СЗШР «Дністер», натягнуті, як струна. Інші – це ДАІ, кримінальний розшук, кадети та решта підрозділів нашого відомства. Ми покликані не тільки відповідати за безпеку та порядок, а й дарувати радість. З цим завданням найкраще справляється оркестр ТЮІ. Бажаю вам процвітання та вдячних слухачів».

Концерт, дійсно, подарував публіці море позитивних емоцій. Колектив оркестру впевнений, що це лише початок його творчого шляху. У фойє театру рідні та близькі радісно зустрічали своїх героїв вечора – музикантів. Ось така вона, справжня нагорода за працю: любов і визнання сім’ї.


Марина СОВА.

Фото автора.