Покликання – захищати

Вибрати, куди вступати вчитися після закінчення школи, не так просто.

Перед молодими людьми нині відкрито стільки можливостей, що очі розбігаються від різноманітності. Приймаючи відповідальні рішення, головне – слідувати своїм істинним бажанням. Якщо вони у вас пов’язані з любов’ю до порядку і добра, протистоянням злу і захистом слабких, то знайти своє покликання вам допоможе освіта в ТЮІ.


У День відкритих дверей плац Тираспольського юридичного інституту МВС знову став майданчиком для показових виступів курсантів. Такий видовищний спосіб презентації досягнень установи завжди працює на «ура» і дає свої плоди у вигляді збільшення звернень до приймальної кампанії.

Ознайомитися з програмами навчання прийшли школярі зі своїми кураторами, їхні батьки та друзі. Всі вони зібралися для того, щоб скористатися рідкісною можливістю побачити, чим живе і дихає вищий навчальний заклад.

Відкрили програму заходу курсанти, які підготували виступ у рамках тих навичок і умінь з фізичної, бойової, тактико-спеціальної та вогневої підготовки, які зуміли набути за роки старанного навчання. На очах у здивованої публіки вони інсценували ситуацію з затримання озброєних злочинців на транспорті.

Під час опору зловмисники відкрили вогонь по правоохоронцях. Гільзи від холостих пострілів розлетілися по всьому дворовому майданчику. Багато з них докотилося до ніг глядачів. Гаряча сутичка закінчилася повним знешкодженням противника і бурхливими оплесками.

Курсанти ТЮІ регулярно підвищують свій рівень фізичної підготовки. Саме завдяки цьому їм вдається виконувати свою роботу так добре й оперативно. У програму навчання входить курс спортивних і прикладних єдиноборств.

Першокурсники продемонстрували публіці базовий комплекс рукопашного бою без зброї. Їхні рухи вразили своєю точністю і силою ударів руками й ногами, а переміщення у просторі –
стрімкістю та невловимістю.

Тут також навчають успішно справлятися з громадськими заворушеннями, які нерідко розпалюють незадоволені результатом футбольного матчу вболівальники. Подібну ситуацію відтворили на відкритому майданчику інституту.

Ватага молодих людей у спортивних костюмах з пляшками в руках і розпаленим вогнем висунулася на передбачуване оточення. Співробітники міліції у складі групи блокування в захисній екіпіровці, озброєні гумовими палицями та щитом, згідно зі спеціальним протоколом дій, знешкодили її. Кожне затримання – це результат професіоналізму, який здобувається знанням теорії та відточеної практики.

Після показових виступів гості вишу в супроводі співробітників змогли ознайомитися зі структурою установи, умовами проживання та харчування курсантів, відвідати тир, спортивний комплекс, пройтися коридорами й увійти в навчальні кабінети.

Пощастило тим щасливчикам, хто встиг особисто поспілкуватися з викладачами та екскурсоводами в музеї МВС. Від них школярі разом зі своїми батьками дізналися багато цікавого про особливості подібної освіти й нюанси роботи.
У криміналістичній лабораторії курсанти провели дактилоскопію всім охочим і подарували їм листи з відбитками пальців на пам’ять.
Гості були приємно вражені привітністю студентів ТЮІ МВС.
Можливо, хтось із них незабаром захоче пов’язати своє життя з правопорядком і стане абітурієнтом цього навчального закладу.


Лариса КОШЕЛЄВА.

Фото: mvdpmr.org