Під владою світла і вогню

Свідками незвичайної події довелося стати тираспольчанам 8 квітня в центрі дозвілля молоді «Ювілейний». Це було неонове, лазерне та піксель-шоу «Воображариум», створене студією вогню та світла «Ом рам». У ньому також брав участь сучасний дитячий танцювальний колектив «Ом рам кидс».


Група, аналогів якої немає в республіці, була створена у 2013 році й складалася всього з двох учасників. На сьогодні їх уже 13 творчих особистостей різного віку. Ювілей вони вирішили відсвяткувати разом із глядачами, щоб подарувати своїм шанувальникам загадкове та фантазійне шоу.

Завдяки талановитому керівникові та ідейному натхненнику Кирилу Юрійовичу Сарсакову, студія цього року підтвердила статус «народної», вона багато гастролює по Придністров’ю та за кордоном.

«Головною ідеєю «Воображариуму» було показати безтілесність душі, її прояви у великому житті. Можна сказати, що це філософський перформанс, який сподобається кожному. Вперше ми організували такий масштабний захід у Бендерах, а тепер і в Тирасполі, судячи з кількості учасників та номерів», – захопливо пояснив організатор.

Неонові вогні створюють образи, не схожі на звичні нам людські, це можливо, якщо використовувати ультрафіолетові лампи та спеціальні костюми. До речі, їх шиють самі учасники творчого колективу для кожного номера окремо. Костюми відрізняються яскравістю та різнобарвністю. Лазерні ефекти відтворюються за допомогою рукавиць у диму, і глядачі сприймають незвичайні для ока асоціації.

Піксель-шоу – це сучасні технології, які дозволяють вибудовувати в повітрі картини та малюнки за допомогою спеціального реквізиту. Все це доповнюється сучасною медитативною музикою, що створює ефект повного занурення в атмосферу дії.

Зал був переповнений охочими побачити концерт, останні квитки були розпродані за день до прем’єри. Артисти показали приблизно двадцять різних номерів, об’єднаних однією темою.

Піднесена атмосфера панувала весь захід. Глядачі довго аплодували, фотографували артистів протягом усього дійства. Навіть малеча не могла стримати радісних емоцій.

«Мені вже доводилося бачили виступи цього гурту тільки з вогнем, а тепер команда настільки змінилася, зросла в професійному рівні, що захоплює дух від побаченого, – поділилася своїми враженнями Ірина.

Вдячні глядачі дарували артистам квіти та подарунки. Директор центру дозвілля молоді Катерина Гангура відзначила виступ колективу грамотою: «Хочу висловити подяку кожному, хто був причетний до створення неймовірного та чарівного шоу. Бажаємо всім і надалі творчої наснаги та плідної роботи», – підкреслила директор.

«Ом Рам» – це успішний колектив зі своїм пізнаваним почерком. Його виступи завжди стають яскравими сторінками в концертних і святкових програмах, на довгий час залишають по собі незабутні враження.

Колектив запрошує усіх охочих до створення неймовірних ілюзійних шоу в культурно-дозвільному центрі «Шовковик» у м. Бендери.


Катерина СИДОРЧУК.

Фото автора.