МАЛЕНЬКI КУЛIНАРИ у світі молекулярної кухні

Сучасних дітей досить складно чимось здивувати, адже нині багато різних гуртків, центрів дозвілля та відпочинку. Проте в ігровій лего-кімнаті «Маруся» малеча спробувала перевтілитися в кулінарів молекулярної кухні. За участю студії креативу «Вау Шоу» відбувся цікавий розважальний захід.


«Ідея створення лего-кімнати належить нашому молодшому сину Андрію, який обожнює конструктори. Влітку під час відпочинку за кордоном ми побачили подібну ігрову зону, він із задоволенням кілька разів відвідував її. Повернувшись додому, хлопчик наполегливо звертався до нас із пропозицією про відкриття розважального осередку, що його захопило. Добре обміркувавши ідею, ми з чоловіком спланували його створення», – розповіла власниця кімнати Марина Климова. – Нам знадобилося кілька довгих місяців на пошуки приміщення, співробітників та придбання оригінальної продукції фірми «Лего».

Нещодавно заклад відсвяткував свою річницю. Організатори запросили маленьких гостей та підготували цікаву розважальну програму з величезним тортом. За період діяльності «Марусю» відвідало кілька сотень малюків віком від 3 до 12 років. Більшість із них повертається сюди знову і знову.

Лего-кімната розташована в самому центрі Тирасполя, в найбільш привабливому житловому комплексі республіки поряд з новим музичним фонтаном. Це комплекс ВГ-1, колишня всім відома «стометрівка».

«Ми завжди намагаємося покращувати сервіс та якість обслуговування відвідувачів. Наприклад, нещодавно встановили кавовий апарат для дорослих, придбали дерев’яні розвивальні ігри на будь-який вік та смак», – додала директор.

Також кожні вихідні в ігровій кімнаті відбуваються різноманітні майстер-класи. Часто їх проводить студія креативу «Вау Шоу». І цього разу діти мали змогу відчути себе справжніми кулінарами. Спочатку ведучі в ігровій формі розповіли про необхідність дотримання техніки безпеки, а потім показали кілька експериментів з рідким азотом.

Малечу, як справжніх кухарів, одягли у фартухи та ковпаки. Дітям запропонували мисочки з вершками та пояснили, як їх треба ретельно перемішувати, додаючи потроху рідкий азот з барвником. Через десять хвилин уся маса почала твердіти й набувати незвичних кольорів. Так з’явилося кріо-морозиво. Маленьким кухарям також запропонували додати до смаколика посипку (шоколад, цукерки, кокос) або сироп. Звичайно, складники були безпечні та натуральні.
Усе це дійство супроводжувалося гучним сміхом малечі й танцювальною музикою. Дітвора була в повному захваті від побаченого, батьки фотографували та дякували організаторам за свято.

«Ми досить часто з задоволенням відвідуємо лего-кімнату, оскільки захоплені заходами, які тут проводяться. Подобається, що є кваліфікований персонал, який відповідає за дитину, коли відсутні батьки», – поділилася своїми враженнями Ірина.

Лего – це не тільки процес складання, але й захоплива гра з зібраними моделями. Вона нині посідає лідерські позиції поміж іграшок, адже завдяки їй можна розвинути багато навичок: логічне мислення, фантазію, засвоїти основи фізики та математики.


Володимир УС. 

Фото автора.