Дубоссарські волейболістки – чемпіонки республіки

У Бендерах завершилася першість ПМР з волейболу серед дівчат 2009 року народження та молодших. Команда під керівництвом тренера-викладача Анни Манівчук із Дубоссарської ДЮСШ № 2 стала переможцем турніру.


У першості взяли участь чотири команди: з Бендер, Дубоссар, Тирасполя та Паркан. Вони грали за круговою системою. Дубоссарські волейболістки виграли всі партії та стали чемпіонками Придністров’я.

Анна Манівчук працює з цими спортсменками вже близько чотирьох років і розповіла: «У перший день змагань ми обіграли команди з Тирасполя та Бендер. Другого дня здобули перемогу у грі з парканцями. В усіх зустрічах ми виграли з рахунком 3:0. Наша команда складається з дівчат 2009 року народження та молодших. Поміж них є досвідченіші волейболістки, які не бояться грати з будь-яким суперником, а є й дівчата, які влилися в команду відносно недавно, вони поки що набираються досвіду».

Тренер повідомила, що з дітьми починають працювати з 3-4 класу, а вже з 7-го з ними можна виїжджати на першість Придністров’я та Молдови. Нині вона має дві групи, які складаються з дівчат 2007-2008 та 2009-2010 років народження. На цих змаганнях були представлені вихованці молодшого віку. Дівчата зіграли добре, досить впевнено, тому є надія на подальше спортивне зростання та нові перемоги.

Вихованки Дубоссарської школи волейболу за традицією гідно виступають на республіканських змаганнях і на турнірах у Молдові. Вони неодноразово ставали чемпіонками, завойовували другі й треті призові місця на різних змаганнях.

«Кожен тренер намагається працювати «на кращий результат», а для цього необхідно бути готовим у потрібну хвилину допомогти юному спортсмену, знайти до нього правильний підхід, стимулювати його віру в себе, прагнення розвиватися і ставати впевненішим – і в житті, і на спортивному майданчику», – впевнено зазначила фахівець. Вона дуже рада за своїх вихованок і привітала їх із гідною перемогою.

За результатами гри кращими гравцями у складі дубоссарської команди визнані Анастасія Лунгу, Тетяна Дабіжа, Аріна Шилькер, Олена Туртуріка, Анна Астраткова, Аліна Шмигановська.

Тренера Анну Манівчук теж треба привітати, адже це й її перемога. Саме вона навчила дівчат усього, що вони тепер демонструють на волейбольному майданчику. Якраз безпосередньо тренер керує грою та людьми в ній. Від її праці залежать не лише спортивні досягнення підопічних, а й їхнє здоров’я та емоційний настрій, віра в перемогу.

Нині волейболістки з Дубоссар знову виявляють характер і демонструють свої спортивні можливості на правому березі Дністра.

З 26 по 30 квітня триватиме чемпіонат Молдавії з волейболу, в якому беруть участь і придністровські атлети, які пройшли попередній відбір: у Кишиневі, Бендерах, Кагулі та Бельцях. З кожної групи набрали по дві команди.

Побажаємо успіху придністровським спортсменкам на цих відповідальних змаганнях і чекатимемо на них із перемогою.


Сергій МИНАЄВ.

Фото: dubossary.runews