Успіхи веслувальників

Представники вітчизняної школи веслування продовжують успішно виступати на міжнародних змаганнях.


Першим стартом для придністровських спортсменів Івана Коршунова та Олександра Булата став Відкритий чемпіонат Хорватії, який відбувся 15-16 квітня. Юнаки змагалися на дистанції 2км.

Іван упродовж двох днів двічі вийшов до основного фіналу А, де завоював дві срібні медалі.

Олександр не потрапив до основного фіналу. Він брав участь у малому фіналі Б. Тут він став першим, але за підсумковою таблицею в нього лише 8 місце.

Наступний старт для придністровських академістів – перший етап Кубка світу. Перегони відбуватимуться в хорватському Загребі 6-7 травня. Наприкінці весни у словенському місті Блед відбудеться чемпіонат Європи.

За словами президента Федерації веслувального спорту ПМР Костянтина Гамалицького, найважливішим стартом 2023 року для придністровців стане чемпіонат світу в Сербії. «Безумовно, успішний виступ на світовій першості є пріоритетом. Крім того, на цих змаганнях також розігруватимуться ліцензії на Олімпійські ігри 2024 року. Отже, цей рік є найважливішим у багаторічній нашій підготовці. Сподіваємося на успішний виступ», – сказав Костянтин.

Він порадив батькам віддавати дітей у спортивні секції, зокрема з академічного веслування. На його думку, воно є тим видом спорту, де тренування проводяться на відкритому повітрі. «Спорт – це важлива частина життя кожної людини, й діти не є винятком. Вибір видів спорту для дітей має відповідати їхньому вікові, фізичній підготовці та інтересам.

Між багатьох видів спорту веслування є одним із найкращих виборів для дітей. Це спорт, який розвиває фізичну витривалість, силу та гнучкість, а також сприяє розвитку координації рухів та балансу. Воно також допомагає дітям навчитися працювати в команді, покращує їхню розумову діяльність та сприяє покращенню загальної фізичної форми», – зазначив президент Федерації.


Віталій МАЛЬОВНИЧИЙ.

Фото: novostipmr.com