«ТАЄМНА КІМНАТА» Євгена та Анни

Якщо ви любитель кави й живете в Рибниці чи просто приїхали сюди в гості – відвідайте кафе «Таємна кімната». Крім чарівного аромату кави на вас чекає затишна атмосфера в жанрі фентезі.


Про існування в Рибниці кафе з інтер’єром у стилі фільмів про Гаррі Поттера Євген дізнався від дружини Анни. Одного дня вона побувала в цьому кафе і вже ввечері з натхненням розповідала чоловікові про незвичайний заклад.

У вирі життя подія забулася, проте тільки до того моменту, коли одному з них на очі потрапило оголошення в соцмережах про продаж бізнесу. Інформація їх зачепила і довго не давала спокою. Зрештою Євген і Анна вирішили придбати кафе й відкрити сімейний бізнес.

Рішення прийнято – справу зроблено.

Тільки-но подружжя почало вдаватися в тонкощі ведення своєї справи, як вдарив ковід, а за ним – карантин. Працювали на ентузіазмі та бажанні втілити свою ідею в життя. Вона ж була проста – запропонувати споживачеві якісну каву свіжого обсмаження.

Після тривалого процесу вивчення питання і пошуку якісного продукту, зупинилися на співпраці з найвідомішим у Молдові «Тuсаnо coffee» – першому кофешопі в Кишиневі, який на сьогодні є інтернаціональною мережею кав’ярень і просуває свою філософію Love.Peace.Coffee. у всьому світі.

Всупереч складнощам, пов’язаним із відкриттям бізнесу на самому початку пандемії, вони не відступили. Довелося освоїти роботу «на винос», а згодом, коли карантинні вимоги послабилися – з обмеженою кількістю відвідувачів. Працювали практично цілодобово, але справа їх буквально захопила, з’явилося величезне бажання просувати її.

«Для мене, наприклад, було певним одкровенням дізнатися про те, що в Рибниці так багато любителів Гаррі Поттера. Причому не тільки серед молоді. Дуже приємно було чути похвалу нашій каві від рибничан, які давно живуть у Москві, люблять цей напій і мають можливість порівнювати. З самого початку ми робили акцент на смакових якостях продукту з метою розвивати й популяризувати каву свіжого обсмаження високого ґатунку і культуру правильного її споживання. Наш постачальник «Тuсаnо coffee» працює зі 100 % Specialty арабікою з найвідоміших регіонів і плантацій світу», – розповів Євген.

Тільки вчора він привіз чергову партію кави свіжого обсмаження (до двох тижнів) і запрошує її любителів до своєї «Таємної кімнати».

На сьогодні у підприємців є новий проект – буфет у Рибницькій філії ПДУ ім. Т. Г. Шевченка. Вони придумали для нього назву «Буфетто». У приміщенні вже зробили ремонт і поставили нові меблі. Сім’я з ентузіазмом дивиться в майбутнє, попри додаткове навантаження.

«Я сам навчався в університеті, тож з власного досвіду знаю, що можливість смачно перекусити між парами – дуже потрібна справа», – аргументував свій вибір Євген. Також він вважає, що спільний бізнес ще міцніше згуртував їхню родину. Всі питання вони обговорюють разом. Рішення також приймають спільно.

«Якби не Анна, то не було б і бізнесу. Розв’язання якихось питань бере на себе якраз вона, деякими займаюся я, але всі труднощі долаємо разом – і в цьому наша сила», – поділився підприємець.

З новим проектом у Євгена та Анни теж усе вийде. Інакше й не може бути в людей із позитивним настроєм і вірою у власні сили.

Справжніх цінителів кави запрошує кафе «Таємна кімната», розташоване на вулиці Мічуріна, на першому поверсі магазину № 33.


Дмитро ВЛАДОВ.

Фото автора.