На лісовій галявині – теж пікнік

З настанням теплих травневих днів розпочинається й шашлично-пікніковий сезон, оскільки все сприяє ідеальному відпочинку в лісі або на березі річки разом з родиною чи друзями. Ділимося корисними порадами, як вдало реалізувати цей задум.


Перш за все, необхідно вибрати максимально сприятливий сонячний день, який стане запорукою гарного настрою для всієї компанії. Практика показує, що оптимальна кількість людей для пікніка – від трьох до дев’яти осіб.

Збирайтеся за списком. Крім переліку продуктів, не забувайте про ножі, дошки для нарізання, одноразовий посуд, ковдри (бажано водонепроникні), серветки тощо. Попередньо домовляйтеся з іншими учасниками пікніка про те, хто що бере.

Iдеальне місце бажано вибрати заздалегідь. Відпочити можна на лісовій галявині або в парку. Добре, якщо поряд будуть пеньки або повалені дерева. Їх можна використовувати замість лавок чи столу.

Збираючись на пікнік, не забувайте про пожежну безпеку та про можливі штрафи, передбачені нашим законодавством, не забувайте про дбайливе ставлення до природи й власною поведінкою показуйте позитивний приклад своїм дітям.

Вибираючи одяг, віддавайте перевагу натуральним і легким тканинам. Щоб убезпечити себе від кліщів, одягайте вбрання світле, яке щільно прилягає до тіла. Періодично оглядайте одне одного, особливо голову, хоча її краще накрити шапочкою або панамкою. Захопіть із собою спрей (на місці розпилюйте його на себе подалі від їжі). Не зайвою буде й аптечка з першим необхідним.

Для більшої естетичності візьміть із собою не тільки клейонку, якою потрібно накрити імпровізований стіл, а й скатертину. Її постеліть поверх клейонки. Крім того, легкий і зручний пластиковий посуд краще замінити звичайними чашками та картонними тарілками – так ви подбаєте про навколишнє середовище. Не забудьте про серветки або паперові рушники.

Продумайте страви, якими будете частувати людей. Подайте їжу, яку можна їсти руками (наприклад, на шпажках) або вилкою – ніякого ножа. Пікнік не є місцем для формальностей. Взагалі ідеальна їжа для пікніка та, яку можна їсти однією рукою, в іншій продовжуючи тримати напій. Щоб їжа дійсно смакувала всім, спакуйте з собою набір приправ із трав, солі та перцю.

Коли вже всі наїлися та випили досхочу напоїв, можна запропонувати поласувати солоденьким: кексами, печивом або батончиками, а може й сезонними фруктами. Окремо подумайте про набір настільних ігор або про м’ячі для тематичних і рухливих розваг. Візьміть гітару. Заздалегідь порадьтеся з друзями, яке саме проведення часу буде максимально цікавим для всіх.

Не забудьте прибрати після себе. Захопіть мішки для сміття. Пластик, скло, папір та специфічні харчові відходи заберіть із собою.

Пікнік запам’ятається надовго, якщо ви дотримуватиметеся правил поведінки на природі та виконуватимете наші поради. Гарного вам відпочинку!


Христина ЖУРАВЕЛЬ.

Фото: www.pexels.com