Сезон фестивалів відкрито!

Алеями парку святого Олександра Невського в Бендерській фортеці 30 квітня розігралося шумне й веселе народне гуляння «Першотравневий пікнік». Завдяки яскравому калейдоскопу цікавих локацій, усі знайшли собі заняття до душі та насолодилися красою розквітлої весняної природи.


Придністровці завжди чекають анонсів про розважальну програму, заплановану на святкові травневі дні. Такі заходи вже здобули популярність і стати традиційними. У 2023 році організатори першотравневого пікніка вирішили пофантазувати й створили для гостей міста унікальну пропозицію у вигляді цілої карти тематичних інтерактивних програм, змагань та майстер-класів.

Біля воріт відвідувачів зустрічав оркестр і студія творчості та розвитку «Дар» села Протягайлівка. Вони розважали гостей, що прибували, відомими мелодіями, програмами «Країна Чого хочеш», «Три коти» та фейс-артом (малюванням різнокольоровими фарбами на обличчі).

На сцені парку ініціативу віддали дітям. Хлопчики та дівчатка веселили гостей фестивалю своїми театральними замальовками, демонстрацією спортивних умінь, цирковими номерами, змаганням у караоке, а також танцювальними батлами.

Рідні та друзі голосніше за всіх аплодували й підтримували юних артистів. Завдяки цьому, піднесений настрій був забезпечений кожному.

Тут же провели й довгоочікуване нагородження переможців конкурсу «Кращий за професією». В урочистій обстановці видатним і досвідченим педагогам, робітникам, медпрацівникам, майстрам підприємств вручили грамоти. Адміністрація висловила на їхню адресу щирі слова подяки за відданість професії.

Переміщаючись далі, ми виявили, що станція юних туристів взяла на себе одну досить цікаву місію – організувала зону, де дітям розповіли й показали правила поведінки на природі та розкрили всі складові справжнього пікніка. Тепер хлопці й дівчата знають, де найкраще ставити намет і де можна знайти придатні для багаття гілочки.

У гостей фестивалю розбігалися очі від різноманітності локацій. Тут дійсно було чим себе зайняти. Хтось, наприклад, вибрав гру у великі шахи, дехто з головою поринув у творчу зону майстер-класів від БДЮТ під назвою «Веселий зайчик», «Повітряний зоопарк» тощо. Виготовлені вироби діти забирали з собою як сувеніри.

Працівники бібліотеки курирували фотозони: опікувалися героями мультфільмів і дарували райдужні вертушки за правильні відповіді на запитання літературної вікторини. Неподалік люди різного віку практикувалися у верховій їзді на конях, грали в рухливі ігри, у футбол, баскетбол і твістер, мірялися силою в армрестлінгу.

В арт-зоні для шанувальників мистецтва організували зустріч із кращими творчими колективами міста Бендери. Попри пронизливий прохолодний вітер, свято тільки набирало обертів.

Любителям активного відпочинку запропонували легкий фітнес. Головною складовою свята став якраз активний відпочинок, але найбільше людей усе ж таки перебувало в секції «Пікнік по-нашому»: з великою кількістю глінтвейнів і шашликів. Багата російська, українська та молдавська кухні проторували шлях до сердець придністровців.

Першотравневий пікнік поклав початок сезону фестивалів у Бендерах. У літній період тут відбудеться низка масових заходів: велике свято з нагоди Дня захисту дітей, Дня сім’ї, любові та вірності, свято вина і винограду та фестивалі з інших цікавих нагод.


Поліна РЕШЕТНИКОВА.

Фото: ИА Новости Приднестровья