Демонстрація хореографічного мистецтва

У Слободзеї 29 квітня в рамках Року агропромислового комплексу, сільських територій і сільського туризму відбувся IV районний фестиваль хореографічного мистецтва «Живи, танцюючи!».


На сцені районного Будинку культури свою творчість представили 18 хореографічних колективів, 9 з яких мають звання «Зразковий» і «Народний самодіяльний колектив». Танцюристи ділилися своєю майстерністю у трьох вікових категоріях: молодша (до 10 років), середня (від 11 до 14 років) і старша (від 15 і старші).

Після концерту до учасників події звернувся глава держадміністрації Слободзейського району та м. Слободзеї Василь Тищенко: «Мені важко підібрати слова, щоб висловити своє захоплення представленою програмою. Ми вами пишаємося. Ви – наше майбутнє і надбання нашого району. Ми бачимо, що всупереч усіляким труднощам мистецтво танцю живе і процвітає». Василь Васильович побажав юним танцюристам та їхнім педагогам і надалі дарувати радість глядачам.

У своєму виступі начальник Управління культури Наталія Михайловська зазначила, що в Слободзейському районі працюють 32 хореографічних колективи, які відвідують понад 400 дітей, 70 з них навчаються танцювальної майстерності в дитячих школах мистецтв сіл Первомайськ і Кіцкани. «Нас переповнює почуття гордості, коли ми бачимо, скільки талановитих дітей і молодих людей проживають у нашому районі. Ми пишаємося нашими хореографами, семеро з яких мають звання «Відмінний працівник культури ПМР» і «Заслужений працівник культури ПМР».

У різні роки четверо наших співробітників ставали лауреатами державного конкурсу «Людина року» в номінації «Талант і визнання». Це досить висока оцінка праці, – наголосила Наталія Василівна. – Спасибі за те, що ми з вами сьогодні так дружно, весело, яскраво та активно провели вихідний і відзначили Міжнародний день танцю».

Усім колективам-учасникам цього прекрасного заходу вручили дипломи та солодкі презенти. Особливими нагородами відзначили ансамблі з багатою історією, які регулярно представляють Слободзейський район у республіканських і міжнародних змаганнях: хореографічний колектив «Перлинка» Дитячої школи мистецтв с. Первомайськ, зразкові танцювальні колективи «Юнікс-ритм» Будинку культури с. Паркани та «Ритмік-данс» районного Будинку культури. Завершальною нотою заходу стало гучне: «Живи, танцюючи!» від учасників фестивалю та салют з кольорових повітряних кульок для дітей від організаторів.

Зазначимо, що традиція проводити районний фестиваль «Живи, танцюючи!» виникла у 2017 році, а пандемійні роки її ненадовго перервали. За словами начальника районного Управління культури, організатори поступово відійшли від конкурсної форми проведення фестивалю, оскільки його головна мета – демонстрація хореографічного мистецтва і підтримка молодих колективів.
Подія стала прекрасним майданчиком для зустрічей, спілкування та обміну досвідом між педагогами та дитячими танцювальними колективами.


Діна КОВАЛЕНКО, Олег ГАВРИЛЕНКО.

Фото автора.