ЙОГО ДЕВІЗ: ніколи не зупинятися на досягнутому

Очевидно, кожен із нас знає яскраві приклади особистостей, яких ми згадуємо, коли говоримо про успіх, мотивацію та цілеспрямованість. Найчастіше нам на думку спадають відомі люди, що домоглися значних висот і стали популярними десь далеко. Однак і поміж нас, у Придністров’ї, є ті, на кого можна рівнятися. Життєвий шлях Романа Яцкова підтверджує цю думку.

Люди, які надихають, роблять це перш за все щиро, не озираючись на інших. Вони не чекають загального схвалення, знають свої можливості та межі, прекрасно обізнані про недоліки, працюють над потенціалом. Придністровця Романа Яцкова складно не помітити. Своєю активністю й амбітністю він, безсумнівно, виділяється поміж інших.

За 36 років молодий чоловік випробував себе в дев’ятьох різних спеціальностях у робітничій галузі, реалізував свої знання і вміння в енергетиці республіки, побував у ролі викладача трьох навчальних закладів, став директором МУП «БОСРЕДСОБ КомуналДорСервіс», досяг посади президента Федерації волейболу Придністров’я і створив щасливу сім’ю – в нього прекрасна дружина та двоє чарівних донечок.

Роман народився в Кам’янці, там провів своє дитинство і юність, аж поки не вступив до університету. Його батьки – педагоги, виховували сина в обстановці відповідального ставлення до своїх обов’язків. Мама все життя працювала в Кам’янській середній школі № 3, а нині є директором цього освітнього закладу. Батько теж викладав і захоплювався музикою. У Романа є старший брат.

Рідні багато часу присвячували розвитку хлопчика. У цьому їм також допомагала бабуся. Читати Роман навчився в п’ять років. Приблизно в цьому віці його і віддали до школи, яку він закінчив у 16. Оскільки улюбленими предметами юнака були математика та фізика, він мріяв освоїти інженерну спеціальність. Став студентом Інженерно-технічного інституту, освоював спеціальність «Електропостачання».

Працювати Роман почав за фахом у Кам’янських електромережах як електромонтер, а через рік став майстром з експлуатації розподільних мереж. «Я дуже добре пам’ятаю один день. Він, напевно, доленосний у моєму житті, оскільки саме тоді вся моя кар’єра пішла вгору. Начальник електромереж викликав мене до себе і сказав: «Твій майстер звільняється, а ти молодий, ініціативний і єдиний у бригаді з вищою освітою. Я бачу, що ти хочеш працювати, любиш цю роботу, тому пропоную тобі керівну посаду». Для мене в 19 років це був і подарунок долі, й випробування. Я погодився і не шкодую досі. Це стало поштовхом, який допоміг мені на ранніх етапах», – розповів Р. Яцков.

Відтоді особистісне і професійне зростання молодої людини не зменшувало обертів. Роман Володимирович дійшов у кар’єрі до системного оператора всієї енергосистеми Придністров’я й очолював Бендерські районні електричні мережі. Паралельно здобув додаткову спеціальність, став аспірантом і нині навчається в магістратурі.

За високу продуктивність праці та професійні риси талановитого керівника йому запропонували стати директором «БОСРЕДСОБ КомуналДорСервіс». За своїми посадовими обов’язками він повинен організовувати безліч підрозділів зі штатом у 400 осіб. Саме він і його співробітники відповідають за упорядкування Бендер.

За словами Романа Яцкова, своїм успіхом він завдячує насамперед родині, яка мотивує його перетворювати навколишній світ, працювати на совість, займатися спортом, удосконалюватися. Завдяки належному батьківському вихованню, постійній реалізації прагнень, руху вперед, підтримці дружини та дочок він став тим, хто він є: придністровець, який любить життя, людей і свою роботу. А це означає, що ми можемо і повинні ставити його за приклад іншим.


Марина ДОВЖЕНКО.

Фото: Р. Яцкова.