Військово-спортивний турнір

На базі ДОЗ «Рибницький політехнічний технікум» і за підтримки РГО «Союз ветеранів ОДБ ПМР «Честь» відбувся військово-спортивний турнір на Кубок міністра державної безпеки, присвячений одразу двом датам: 31-й річниці органів державної безпеки та 105-річчю Прикордонних військ.


У змаганнях взяли участь чотири команди юнаків. Три з них складалися зі студентів політехнічного та одна – з учнів МОЗ «РРСШ № 11». Ближче до обіду на стадіоні технікуму творилося щось досить цікаве. Окремо стояли військові УАЗики, а біля поля, де встановили столи та справжній прикордонний стовп, снували військові, викладачі та учні. На столах і на брезенті розклали зброю. На самому спортмайданчику підготували смугу перешкод.

Підтримати команди прибули директори навчальних закладів, викладачі та, звичайно, старші однокласники й одногрупники. Почесними гостями турніру стали представники МДБ, ветерани Придністровської спецслужби та прикордонних органів.

Настав час відкриття турніру. Команди вишикувалися, як на парад. Поруч з імпровізованою трибуною стояв караул, майоріли прапори, лунав державний гімн. Ведуча привітала гостей та учасників, перед вихованцями зі словами напуття та побажаннями успіху і перемоги виступили гості, й військово-спортивний турнір стартував.

Політехнічний технікум представляли три команди: «Патріот», «Прикордонник» і «Рибницькі витязі». Поборотися на рівних прийшла і команда вихованців середньої школи № 11.

Змагання почалися з подолання смуги перешкод, яка складалася з відрізка естафети, ділянки, яку потрібно було подолати поповзом, зі стрільби лежачи та з метання гранат. Завершувалася естафета перенесенням «пораненого» на ношах.

Дух боротьби витав над стадіоном. Особливо захоплено підтримував учасників з «політеху» їхній наставник – ветеран-прикордонник і керівник ПВП Олег Мурадов.
Не відставав від нього і директор школи, теж колишній прикордонник, який «уболівав» за своїх та емоційно керував командою школярів. Уболівальники з трибун гаряче підтримували й підбадьорювали свої команди.

У процесі військово-спортивного турніру його учасники пройшли ще кілька випробувань: комплекс силових вправ, що містив підтягування, прес і віджимання; жим гирі; збирання і розбирання автомата; спорядження магазину патронами та перетягування канату.
Команди гідно представили свої навчальні заклади.
Хлопці здивували суддів своєю витривалістю, спритністю, а найголовніше – вони працювали дружно і злагоджено, підтримували одне одного.

За підсумком змагань три переможні сходинки п’єдесталу посіли команди: «Прикордонник», «Рибницькі витязі» та школярі. Однак без подарунка цього дня не залишилась і команда «Патріот», якій дісталося почесне 4-е місце.

Переможці та всі учасники змагань отримали Кубки, грамоти й пам’ятні призи від МДБ та РГО «Союз ветеранів ОДБ ПМР «Честь». На пам’ять учасникам турніру вручили монети з прикордонною символікою, випущені ПРБ.

Упродовж заходу працювала виставка зброї, завдяки якій юнаки змогли ознайомитися зі зразками, потримати їх у руках, поспілкуватися з військовослужбовцями відомства.
Присутній на турнірі голова Союзу ветеранів Іван Булига подякував учасникам за старання та вміння, а педагогам технікуму – за організацію заходу.

«Від того, якою ми виростимо нашу молодь, які цінності та чесноти прищепимо їй, як навчимо її любити свою країну, залежатиме міць і безпека наших кордонів та держави в цілому», – підкреслив ветеран.


Дмитро ВЛАДОВ.

Фото автора.