#Разом_яскравіше

Фестиваль #Разом_яскравіше, присвячений Останньому дзвонику, відбувся в Рибниці. У міському парку, де розгорнулася подія, школярів та гостей зустрічали яскраві фотозони, для них підготували музично-ігрові розважальні програми, майстер-класи та виставки.


«Управління народної освіти цього року вирішило вперше провести такий фестиваль у нашому місті. Суть його полягає в тому, що кожен навчальний заклад, будь-то школа чи установа додаткової освіти, представляє інформаційні локації, присвячені профілю діяльності, та демонструє виставку своїх досягнень.

Передбачається також проведення майстер-класів та інших заходів. Як додаток до цього, кожен освітній заклад підготував по два концертні номери», – розповіла головний спеціаліст МУ «Рибницьке УНО» Оксана Калмацуй.

Атмосфера свята прикрашала цей і без того прекрасний та сонячний день. На центральних алеях парку, від самої площі до фонтанного комплексу, розправив свої плечі фестиваль.

На майданчику біля фонтанів всіх зустрічав прикрашений повітряними кульками великий банер з девізом фестивалю «Створи мрію, і вона створить тебе».

Лунала музика, і струмені фонтану то здіймалися вгору, то спадали вниз, залишаючи свої химерні малюнки на поверхні води.

Випадкові перехожі, почувши музику або побачивши те, що відбувалося, прискорювали крок і поспішали швидше потрапити в зону дії фестивалю.

Зграйки дітвори снували поміж виставковими зонами та, звичайно, затримувалися там, де відбувалося що-небудь цікаве. Цікавого ж було більш ніж достатньо.

Наймолодшим дісталося найбільше занять і розваг: вони танцювали з аніматорами, брали участь у конкурсах та естафетах, загалом веселилися від душі на спеціально підготовлених локаціях.

Для школярів старшого віку були передбачені інші заняття. Їм пропонували приєднатися до різних майстер-класів, організованих в імпровізованих творчих майстернях, або стати свідками справжніх фізичних і хімічних дослідів, підготовлених вихованцями теоретичного ліцею. Загалом навколо відбувалося багато цікавого і незвичайного: було що побачити, в чому взяти участь і де показати себе.

Старшокласники та випускники в цей час прогулювалися компаніями – розглядали стенди з фотографіями, живописні експозиції, виставки майстрів народних ремесел, вироби промислів, представлені організаціями додаткової освіти, брали участь у різних флешмобах, а також фотографувалися на пам’ять.

Організатори, як і всі учасники від освітніх установ, постаралися на славу, і на цьому святі життя кожен знайшов собі заняття до душі.

Підбиваючи підсумки, можна сказати, що фестиваль #Разом_яскравіше вдався, і представники Рибницького УНО сподіваються, що він стане традиційним та ще довгі роки своїми яскравими барвами радуватиме не тільки школярів, а і всіх рибничан та гостей міста.


Дмитро ВЛАДОВ.

Фото автора.