«Золотий дубль» тираспольчан

ФК «Шериф» успішно виступив у футбольному сезоні 2022-2023 років. «Жовто-чорні» в черговий рекордний 21-й раз виграли чемпіонський титул і стали володарями Кубку Молдавії з футболу.

В останньому турі Суперліги Молдавії 20 травня наші футболісти зустрілися в Тирасполі на спортивному комплексі «Шериф» з ФК «Мілсамі». Гравці «Шерифа» створили велику кількість гольових моментів біля воріт суперника та порадували власних уболівальників яскравою грою. Результат матчу 4:0 на користь тираспольчан. У турнірній таблиці вони випередили «Петрокуб» з Хинчешт на три очки.

На післяматчевій прес-конференції головний тренер «Шерифа» Роберто Бордін поділився з журналістами емоціями від здобуття чемпіонства.

«Команда, завдяки власній грі, впевнено лідирувала на першому місці впродовж усього сезону. Я сказав своїм футболістам, що вони заслуговують на найтепліші слова за те, чого вони досягли в цьому чемпіонаті. Сам матч вийшов складним, однак ми змогли забити свої м’ячі та грали до фінального свистка. Тепер ми повинні добре підготуватися до фіналу Кубку Молдавії», – сказав наставник тираспольського клубу.

Вирішальний матч за престижний трофей відбувся 28 травня в Хинчештах. Суперником «жовто-чорних» став ФК «Бэлць». Роберто Бордін на передматчевій прес-конференції відзначив сильні сторони опонента за фінальним матчем.

«Супротивник дуже бойова команда, яка віддає на полі всі свої сили. Загалом очікуємо на складну гру, адже вони добре організовані. Ми маємо бути готові до різних сценаріїв. Стосовно до післяматчевих пенальті, є багато факторів, які можуть по-різному скластися, але й до такого сценарію ми також готові. Є основний час гри, то ж ми тактично добре до нього готуємося», – пояснив керівник тренерського штабу.

Гравці ФК «Шериф» перед важливою грою були налаштовані на перемогу. В інтерв’ю клубній прес-службі капітан тираспольчан Амін Талал розповів: «На нас чекає складне протистояння, але ми дуже постараємося завоювати трофей. Граємо проти команди, з якою під час матчів Суперліги грати було дуже складно. Для мене це перший фінал, і я дуже вмотивований напередодні матчу. Потрібно віддати усі сили. Ми спілкуємося з товаришами, і я бачу, що в кожного партнера по команді серйозні наміри зробити все, щоб здобути перемогу у завтрашній грі. Ми не зовсім задоволені сезоном, тому хочемо виграти ще один трофей».

Під час фіналу наша команда не залишилася без підтримки уболівальників, для яких організували автобус із Тирасполя. Основний та додатковий час гри завершився з нічийним рахунком 0:0. Долю переможця визначили післяматчеві пенальті. Справжнім героєм дня став голкіпер «Шерифа» Максим Коваль, який відбив два удари футболістів бельцької команди. У підсумку рахунок 7:6 на користь тираспольчан. Клуб зі столиці Придністров’я у 12-й раз став володарем престижного трофею.

Тепер на гравців і членів тренерського штабу чекає відпустка. Після цього команда розпочне підготовку до матчів кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів та нового чемпіонату Суперліги Молдавії з футболу.

ФК «Шериф» із нетерпінням чекає нового футбольного сезону, щоб знову порадувати придністровських уболівальників яскравою грою та переможними результатами.

Володимир ДАНИЛОВ

Фото: www.ru-ru.facebook.com