Чарівний світ дитячих книжок

Світ, де проживають безліч чудових історій, казок, неймовірних романів та загадкових подорожей, місце, де збираються сотні геніальних думок найталановитіших поетів та письменників – це дім книжок, що зветься бібліотекою. Особливо чарівною вона є для найменших її відвідувачів. Діти, які полюбили читання, вже з перших кроків пізнання цього світу мають гарного помічника – книгу, яка супроводжуватиме їх упродовж життя.

Столична Центральна бібліотека запросила наймолодших читачів на цікавий захід – День дитячої книги. Юні книголюби разом зі співробітниками бібліотеки відзначили його в костюмах улюблених книжкових персонажів. Були там і казкові гості, і веселі танці, і пісні та конкурси.

Цього дня діти мали можливість також познайомитися з придністровськими письменниками – авторами багатьох дитячих книжок, завдяки яким юні читачі з самого малку пізнають рідний край, вчаться любити свою землю та шанувати історію свого народу.

Головний редактор газети «Гомін» Олександр Юшин також відвідав цього дня бібліотеку і виступив перед дітьми. Він прочитав кілька своїх авторських робіт, поділився з дітьми цікавими розповідями про написання власних дитячих віршів, а також про свого головного натхненника – сина Василя. Саме так, завдяки синові й бажанню створити для нього щось цікаве, передати любов до навколишнього світу через друковане слово й виникла ідея писати вірші для дітей.

На свято дитячої книги до бібліотеки завітала ще одна придністровська авторка – Ганна Штро. Спілкуючись із кореспондентом нашої газети, поетеса розповіла, як почала писати власні літературні твори: «Свої вірші я пишу з 12 років, але саме дитячі я почала писати тоді, коли у мене з’явилися онуки. Щось всередині у мене тоді змінилося, і я зрозуміла: це вони мене надихають. На перших порах я писала тільки про онуків. Я пишу вірші для того, щоб дарувати дітям радість, адже вони, особливо маленькі, дуже емоційно реагують на них, їм  все цікаво. Коли підростають, у них з’являються інші інтереси. Але мені дуже приємно, що я вношу свою лепту у процес виховання дітей за допомогою своїх творів».

Найактивнішим юним книголюбам як «найкращим читачам»,  які регулярно відвідують бібліотеки міста, вручили почесні грамоти та побажали й надалі, крок за кроком, пізнавати світ з невичерпного джерела – книги.

 Світлана ОДЕСЬКА.