Всесвітній день морозива

Солодке свято – Всесвітній день морозива, відзначається 10 червня. Познайомимо вас з декількома цікавими фактами.

1. Рецепт морозива вперше був опублікований 1718 року у збірці рецептів місіс Мері Ілз, виданій у Лондоні.

2. Смажене морозиво – це незвичайний вид ласощів. Для його створення кулька пломбіру заморожується, обвалюється в борошні, після чого в панірувальних сухарях і у збитому яйці заморожується. Перед тим, як подати на стіл, таке морозиво обсмажується у фритюрі.

3. Вафельний ріжок для класичного морозива з’явився вперше у 1904 році на ярмарку у Сент-Луїсі. У продавця на той момент закінчилися пластикові тарілочки, тож йому просто довелося викрутитися зі скрутної ситуації, використавши підручні засоби. Ними стали вафлі, що продавалися неподалік.

4. Якщо говорити про пристрасть до споживання морозива, то саме на неї страждав великий Наполеон. Навіть на засланні на острові Святої Єлени він не сідав за стіл без морозива. Найімовірніше, ці ласощі рятували його від депресії та підносили настрій.

5. Щороку у світі з’їдається понад 15 мільярдів літрів морозива. Ця кількість порівнюється з обсягом 5 тисяч олімпійських басейнів.

6. Найменше калорій містить фруктовий лід і морозиво – фруктовий шербет.

7. У Німеччині випускають спеціальне морозиво для людей, у яких спостерігається непереносимість лактози та молока. Виготовляються такі ласощі з протеїнів і насіння блакитного люпину.

8. У Росії з морозива вдалося створити сніговика. Його зріст становив 2 метри, а вага – 300 кілограмів. Цей сніговик був занесений до Книги рекордів Гіннеса.

9. Професійні дегустатори морозива застосовують для проби спеціальну золоту ложку. Це допомагає їм випробувати запах і смак самого морозива без домішок ароматів тих продуктів, що були на ложці раніше.

10. У світі є понад 700 видів морозива.

11. У Мексиці, де місцеві жителі регулярно споживають гострі приправи, морозиво традиційно посипають гострим перцем.

12. У венесуельському містечку Меріду в кафе-морозиво Coromoto, що було засноване в 1980 році, морозиво готують із різних продуктів: цибулі та часнику, моркви та помідорів, креветок і кальмарів, свинячих шкварок і перцю чилі.

13. Найкращою для зберігання морозива є температура 25 градусів за Цельсієм.

Анастасія КАСИМ.

Фото: www.yandex.ru.