НОВИНИ КОРОТКО

Уряд про перевірки підприємств реального сектора економіки
Олександр Розенберг провів робочу нараду, на якій були обговорені зміни принципів проведення контрольно-наглядових заходів.

Під час нещодавньої зустрічі з представниками Спілки промисловців, аграріїв та підприємців Придністров’я Голова Уряду висунув пропозицію щодо скорочення перевірок (за винятком фіскальних), а в деяких випадках виключення адміністративного навантаження на підприємства реального сектора економіки. Такий підхід стане черговим заходом підтримки вітчизняного бізнесу.

При цьому керівник вищого виконавчого органу влади зазначив, що весь державний контроль та нагляд має бути спрямований на запобігання порушенням.

Від того, як підприємство виконує вимоги законодавства, залежить частота перевірок. Тобто, де ризик порушень нижчий, там скорочується кількість контрольних заходів. Як на сьогодні, такий підхід застосовується не в усіх напрямках.

* * *

Затверджено Концепцію бюджетної та податкової політики на середньострокову перспективу
У рамках бюджетної політики держави збережеться соціальна орієнтованість бюджету, буде продовжено державну підтримку в галузі освіти, охорони здоров’я та соціального захисту. Особлива увага буде приділена управлінню муніципальним боргом, а також удосконаленню системи управління фінансовими ресурсами держави.

У податковій політиці в пріоритеті залишається забезпечення стабільних податкових умов для підприємств і громадян республіки. У цьому напрямку планується поліпшення якості податкового адміністрування, спрощення процедур, пов’язаних із декларуванням доходів фізичних осіб, оптимізація податкових пільг та запровадження механізму єдиного платежу з окремих податків.

* * *

Василь Тищенко доручив підрядним організаціям посилити темпи робіт на об’єктах міста Слободзеї
Глава держадміністрації оглянув споруду і територію літнього кінотеатру, зокрема й прилеглу. На нараді обговорювалося завершення оздоблювальних робіт будівлі, сцени та монтаж екрану, облаштування паркувань, тротуарів та клумб навколо кінотеатру, озеленення нової зони відпочинку городян.

Поміж іншого, буде закладений фундамент основної будівлі спортивного комплексу. Це ще один об’єкт у Слободзеї, який зводиться в рамках програми Фонду капітальних вкладень.


Добірку новин підготувала Світлана ЗОЗУЛЯ.