Свято дитинства в Рибницi

Добрий чарівник ознаменував настання літа дитячим святом у світовому масштабі. Цей день дійсно уособлює сонячне тепло і нашу безмежну гарячу любов до дітей, які є продовженням людства, розумного суспільного життя планети.


У Рибниці на це світле радісне торжество зібралася безліч дружних сімей. Святкування відбувалося в центральній частині міста, де на підготовлених локаціях героїв дня та їхніх батьків чекало галасливе розмаїття веселих заходів. А вже для школярів – це точно було подвійне свято, адже почалися такі довгоочікувані літні канікули.

До речі, Всесвітній день батьків також відзначається 1 червня. Сподіваємося, що навіть якщо вони не знали про це, то все одно одержали свою порцію щастя, пройшовши зі своїми чадами ланцюг святкових заходів, підготовлених міськими управліннями народної освіти, культури, а також фізичної культури та спорту.

Основні події, присвячені Дню захисту дітей, розпочалися в місті о четвертій годині пополудні, а попередньою ознакою свята цього дня стали повітряні кульки в руках дітей, які поспішали до садка.

Цього ранку в дошкільних та шкільних закладах для вихованців підготували багато цікавого: це музично-розважальні програми, конкурси малюнків на асфальті, фізкультурно-оздоровчі програми «Здрастуй, літо!» та «Веселі старти».

З десятої ранку МУ «Рибницький Палац культури» презентував фотовиставку «Веселі хлопчики й дівчатка». Бібліотеки міста пропонували літературно-розважальні програми з іграми та забавами. За годину Центральна дитяча бібліотека оголосила літературний марафон «Подорож із книгою», який включав пізнавально-розважальні конкурси для малюків і здебільшого був адресований для вихованців МОЗ «Рибницька прогімназія № 1».

Після полудня свято вийшло на свою кульмінаційну пряму. Центральною площею пройшлися казкові персонажі, а також прогулювалися учасники фестивалю «Країна казок». До цього моменту локації в міському парку, на фонтанному комплексі та на площі Перемоги, розбиті на тематичні зони та прикрашені, підключилися до свята. З усіх куточків долинала музика, скрізь відбувалося щось цікаве.

Пересуваючись алеями, біля фонтану можна було опинитися в «Задзеркаллі», де господарював Чеширський Кіт та інші персонажі Льюїса Керролла, або в гостях у крокодила Гени та Чебурашки, з «Будиночком друзів», телефонною будкою та апельсинами. На майданчиках ігрової зони можна спробувати себе в іграх МегаШашки або Мега Твістер. Зовсім неподалік, у МОЗ «Рибницька російська гімназія № 1», можна було залучитися до змагань – взяти участь у спортивно-ігровій програмі «Здрастуй, літо!», організованій МУ «Управління фізичної культури та спорту».

Цього разу на свято прийшло дуже багато народу. Малята, сидячи в колясках або на руках у батьків, із захопленням розглядали те, що відбувається навколо, а старші дітки – щосили танцювали та брали участь у розважальних заходах. І старші, й молодші рибничани зустрічали своїх знайомих, веселилися і багато спілкувалися. Тут і там батьки тільки встигали стежити за своїми чадами.

На площі біля Палацу культури розгорнулася друга частина фестивалю «Країна казок» – «Конкурсне дефіле», в якому розігрувалися номінації: «Техно-коляска» та «Маленька принцеса» (для батьків з дітьми віком до 5 років), а також номінація «Велосипедист» (для дітей віком від 3 до 15 років). Дефіле вийшло яскравим та феєричним. Одна сім’я демонструвала трьох роботів-автоботів із кінофільму «Трансформери» (молодша дитина сиділа в декорованому дитячому візку, а старші – в костюмах ішли поруч).

Учасники іншої групи переробили візок у «швидку допомогу». Хтось прикріпив до транспорту для малюка крила метелика, а хтось перетворив його на раковину із перлиною – фантазіям батьків не було меж!

Згодом на цьому ж майданчику, на спеціально зведеному подіумі, відбувся конкурс-виставка декоративних та свійських тварин «Мій улюблений вихованець».

За підсумками казкового дефіле та конкурсу вихованців рішенням спеціального журі визначили переможців. Усі діти, які брали участь у заходах, отримали спеціальні та заохочувальні призи.

Як додаток до всіляких розваг, підготовлених до Дня захисту дітей, біля фонтану працювала виносна торгівля. В наметі, що розташувався ближче до держадміністрації, дітям безкоштовно роздавали морозиво, а на іншому кінці парку можна було відвідати дитячі атракціони, між яких і нещодавно відкритий популярний у дітей атракціон «Електромобілі».

Завершили це яскраве та добре дійство, яким і належить бути дитячому святу, вечірня дискотека та шоу мильних бульбашок.

Попри те, що в місті досить часто проводяться різноманітні заходи, цього разу масовість вражала. Городяни, які прийшли сюди, висловлювали своє захоплення і просили передати подяку всім, хто брав участь і був причетний до організації свята. Жителі міста дуже вдячні та зворушені, що їхні діти цього дня були оточені такою турботою та увагою.


Дмитро ВЛАДОВ.

Фото автора.