Енергія успіху, краси та практичності

Легка промисловість – це галузь, яка об’єднала сотні талановитих людей у Придністров’ї. Вітчизняні підприємства являють собою велику спільноту, кожен майстер якої вносить свою неповторну лепту в життя громадян, у створення краси та комфорту.


Республіка пишається своїми майстрами й виробниками, які з легкістю поєднують традиції та інновації, щоб порадувати нас чудовими виробами якнайширшого спектра – від текстильних товарів та одягу до взуття. Кожен крок у процесі творення пронизаний любов’ю і старанням запропонувати доброякісну продукцію споживачеві.

Щороку на початку літа наша країна відзначає День працівників легкої промисловості. Зазвичай широке святкування проводилося на території парку культури та відпочинку «Побєда». Однак цього разу вирішили надати події масштабу та нового забарвлення. Тому 11 червня Катерининський парк став відкритим майданчиком для виставки-ярмарку, продажу різноманітної продукції та концертів музичних і танцювальних колективів Тирасполя.

На алеях уздовж фонтанів установили намети, де реалізувалися не просто відомі, а популярні й уславлені придністровські бренди. З раннього ранку тут розпочалася активна діяльність з ознайомлення гостей з продукцією галузі.

Почесне право першими обійти та оглянути весь ярмарок надали заступнику Голови Уряду – міністру економічного розвитку Сергію Оболонику, першому Президенту ПМР Ігорю Смирнову, президенту ТПП Василю Кожану, заступнику Голови Верховної Ради Галині Антюфєєвій, міністру просвіти Світлані Іванишиній.

Взуттєва фабрика «Софтшуз» похвалилася збільшенням обсягів виробництва та експорту. Підприємство забезпечує 526 робочих місць. Нещодавно навіть відкрили нову філію в Кам’янці. Представник компанії розповів гостям про ритмічність і стабільність внутрішніх процесів у цехах, про зростання кількості замовлень у літній і зимовий період, про продуктивну співпрацю з республіканським банком та Урядом.

Не відстає і взуттєвий лідер, резидент проекту «Купуй придністровське» – фабрика «Флоаре». Велика частина зручних і м’яких моделей чоловічого та жіночого взуття жителів країни виготовлена саме руками їхніх майстрів. Особливо це стосується тапочок. Асортимент фірми широкий, до речі застосовує ортопедичні норми. У цьому сегменті також добре показав себе «Будинок взуття» ТОВ «Теплус».

Далі гості перейшли до огляду майданчиків із текстильними виробами. Цього року «Тиротекс» святкує 50-річчя, і готуючись до випуску особливої колекції до свого ювілею підприємство презентувало двоколірні постільні комплекти «Дует». Їх виготовили з нового матеріалу – строкатотканини, структурний візерунок якої нагадує льон. На дотик тканина близька до сатину, а насправді це 100-відсоткова бавовна. Вся справа в особливому способі обробки ниток.
Інші підприємства відповідали на святі за красу і зовнішній вигляд. Генеральний директор фірми «Интерцентр-Люкс» Анатолій Дзернович розповів, що їхні сучасні моделі літнього сезону припадають до смаку молоді. Втім, головним товаром для них все ж таки залишаються осінньо-зимові пуховики та пальто, які теж можна було побачити на виставці.

Швейна фабрика «Одема» відзначилася пістрявими легкими сукнями та класичними костюмами. Ярмарок продукції вітчизняного виробництва дав можливість подивитися на світ легкої промисловості через призму копіткого мистецтва, створеного талановитими руками придністровців.

Перед концертною програмою Сергій Оболоник оголосив зі сцени привітання Президента ПМР Вадима Красносельського.

«На підприємствах легкої промисловості трудяться тисячі працівників, які вкладають усі свої сили, знання і досвід у розширення асортименту продукції, в підвищення її конкурентоспроможності, у зміцнення економічного потенціалу нашої держави. Товари, які вони випускають, зручні, практичні, сучасні, відображають традиції та культуру придністровського народу. Вони стали візитною карткою Придністров’я», – йшлося у зверненні.
Концертна програма в Катерининському парку приємно здивувала глядачів двома модними показами від фабрики «Одема» та фірми «ИнтерцентрЛюкс», а також порадувала десятками концертних номерів. Своїм професійним вокалом публіку зворушили відмінні працівники культури ПМР Дмитро Кадин і Дмитро Стоянов, а також артисти заслуженого муніципального ансамблю народної музики «Ватра» Олександр Шереметьєв і Артем Попов.
Свято легкої промисловості, як завжди, стало втіленням краси, творчості та майстерності тих, кому й було присвячене.


Марія ГОРДIЄНКО.

Фото автора.