Свято спорту на Дністрі

Уже традиційною подією в житті республіки стає проведення регати «Сім’я Президента за здоровий спосіб життя» з веслування на човнах класу «Дракон».


Цього разу в змаганнях узяла участь 41 команда, понад 500 учасників яких представляли різні міністерства, відомства й організації республіки. За умовами перегонів команди були змішані, вони включали до шести чоловіків і не менше чотирьох жінок. У порівнянні з минулим роком збільшили й дистанцію. Тепер вона перевищила 300 метрів, а місце проведення події організатори перенесли з Бендер до Тирасполя.

Першими на воду – поза конкурсом – вийшли ветерани веслувального спорту, представники Чорноморського козацького війська, суворовці та кадети. Вони влаштували яскравий демонстраційний заїзд.

Щоб змагання відбулися поміж учасниками більш-менш рівними за силами, команди поділили на 5 груп. До першої увійшли силові міністерства, до другої – цивільні відомства, до третьої – організації, до четвертої – студенти установ професійної освіти, п’ята ж об’єднала вихованців Тираспольського Суворовського військового училища (ТСВУ), Республіканського кадетського корпусу та юних козачат. Переможці перших трьох груп виборювали Суперкубок.

У перший день регати 9 червня на церемонії відкриття Президент Вадим Красносельський привітав учасників і побажав їм успіхів. Далі розпочався відбірковий етап. За його підсумками до півфіналу вийшли колективи, які показали найкращий час у своїх заїздах.

До різних республіканських заходів завжди охоче долучаються військовослужбовці Міністерства внутрішніх справ. Капітан команди силового відомства розповіла, що вона та члени екіпажу наполегливо тренувалися, щоб успішно виступити у змаганнях: «Веслування – один із небагатьох видів спорту, в якому спортсмен застосовує близько 95 % м’язів усього тіла. Воно гармонійно розвиває людину, формує статуру і позитивно, цілюще впливає на фізичний розвиток молодої людини».

Другий рік поспіль у спортивному святі взяли участь працівники Бендерського підприємства МУП «КомуналДорСервис». Його директор Роман Яцков поділився з нашим кореспондентом враженнями від участі у регаті: «Згуртований колектив – основа ефективної роботи компанії та одне з найважливіших завдань керівника. Участь у регаті сприяє нашому єднанню. Члени команди Олег Філіпов та Сергій Шеремет раніше займалися веслуванням. Вдячний їм за підготовку до цього важливого старту».

Підключилися до змагань і представники державної адміністрації Слободзейського району та м. Слободзеї. За словами керівника делегації Василя Тищенка, різні спортивні дисципліни позитивно впливають на здоров’я людини. Він зауважив, що жодна інша діяльність не об’єднує людей у такій великій кількості.

Новачком регати стала команда ДУП «Водопостачання і водовідведення». Її капітан Олексій Крижановський відзначив, що до колективу веслярів увійшли співробітники філій підприємства з різних куточків республіки. Представник комунальної організації пояснив, що участь у змаганнях – непогана нагода побачити мальовничі краєвиди на Дністрі.

Очільник команди ТСВУ Станіслав розповів, що він і члени команди завжди з великим ентузіазмом долучаються до різних спортивних заходів. Курсант зауважив, що тренування та участь у змаганнях з веслування сприяють розвитку почуття колективізму у юних придністровців.

У другий день регати 10 червня відбулися півфінальні та фінальні заїзди.

Співробітники Адміністрації Президента в запеклій боротьбі здобули лаври найсильніших у групі цивільних міністерств та відомств. Військовослужбовці Міністерства оборони вибороли перше місце серед силових відомств.

Члени колективу ЗАТ «Агропромбанк» показали найкращу швидкість у групі організацій. Вихованці Училища олімпійського резерву стали найкращими серед студентів. Суворовці посіли перше місце у групі учнів.

У заїзді за Суперкубок перемогли співробітники Адміністрації Президента. На церемонії закриття Вадим Красносельський разом із дружиною Світланою вручив нагороди учасникам та переможцям змагань.


Володимир ДАНИЛОВ.

Фото: ИА «Новости Приднестровья»