Ритми добрих справ

У Катерининському парку Тирасполя відбувся благодійний рок-концерт оркестру Тираспольського юридичного інституту МВС. У програмі пролунали знамениті твори гуртів «Король і Блазень», «Би-2», «Queen», кавери пісень Земфіри та інших виконавців. Усі зібрані кошти передали на потреби Республіканського спеціалізованого будинку дитини.


Допомагаючи іншим, ми стаємо щасливішими, наповнюємо своє життя змістом і сприяємо зміні світу на краще. Благодійні акції відіграють важливу роль у становленні та розвитку духовно-моральних цінностей суспільства. Вони є якимось містком між бажанням жертвувати та можливістю реалізовувати це прагнення тут і зараз.

Поміж багатьох заходів, присвячених філантропії, особливої уваги потребує підтримка дітей, які перебувають у непростому становищі. У Придністров’ї цим питанням на державному рівні опікується Республіканський спеціалізований будинок дитини (РСБД).

У закладі виховуються здорові діти від народження і до 3-х років, а також діти з дефектами фізичного та психічного розвитку, тяжкими порушеннями слуху та мовлення. Співробітники надають їм тут лікувально-профілактичну допомогу різного виду та докладають усіх зусиль, щоб покращити стан своїх пацієнтів.

Музиканти оркестру Тираспольського юридичного інституту МВС, знаючи про їхню самовіддану працю, загорілися бажанням підтримати РСБД і провели благодійний рок-концерт у самому центрі столиці.

Начальник-диригент професійного колективу Борис Балан спільно з музикантами склав настільки цікаву програму, що за дві години вона зібрала сотню придністровців, які бажали насолодитися вокалом і змінити життя дітей-сиріт на краще: порадувати їх своєю увагою та подарунками.

Взяти участь в акції було дуже просто. Для збору коштів встановили два контейнери навпроти сцени. Виконавці у перервах між виступами наголошували, що добро не вимірюється сумою. Найголовніше – це бажання віддавати нужденним і виявляти небайдужість.

Під час концерту десятки придністровців підходили до урн і опускали туди купюри. Однією з таких небайдужих поміж слухачів була Стелла Мезіна. На захід вона прийшла разом зі своєю великою родиною: чоловіком та двома доньками – семирічною Катрусею та однорічною Вікторією.

«Коли ростиш своїх власних дітей у коханні, теплоті та турботі, стає по-справжньому боляче від того, що є й малюки, позбавлені цього сімейного блага. Хочеться їм допомогти та надати якомога більше сприяння. Тому сьогодні я прийшла на цей рок-концерт і взяла участь у благодійності», – наголосила тираспольчанка.

Цього прекрасного літнього вечора зі сцени в Катерининському парку лунали голоси знаменитих вокалістів. Для городян та гостей столиці виступили: Дмитро Кадин, Євген Делімарський, Ольга Фрунзе, Олена Селіверстова, Кароліна Балан. Композиції «Шукала тебе», «Хочеш», «Кола на воді», «Bohemian Rhapsody» подарували позитивні емоції та гарний настрій публіці.

Усі зібрані кошти передали до Республіканського спеціалізованого будинку дитини. Як повідомили учасники оркестру, на цю суму вдалося придбати 43 упаковки підгузків. Ця допомога стала справжнім подарунком для маленьких сердець. Вона забезпечила дітей комфортом та необхідними засобами гігієни.


Марина ДОВЖЕНКО.

Фото автора.