Інтелектуальна гордість столиці

Урочиста церемонія нагородження кращих випускників міста золотими та срібними медалями відбулася біля фонтанного комплексу в центрі столиці.


Загалом у 2023 році такі нагороди заслужили 334 юні придністровці: 145 осіб здобули золоті, 189 – срібні медалі. Поміж нагороджених 88 тираспольчан.
Ці юнаки та дівчата вже зробили перший особистий внесок у розвиток своєї батьківщини – виявили видатні здібності та успіхи в освоєнні шкільних дисциплін і досягли високих результатів у науці, спорті, творчості.

З ними пов’язані всі наші добрі сподівання на майбутнє. Для самих медалістів, а також їхніх педагогів та батьків – це незабутня подія, адже медаль – важлива для них нагорода, і сьогодні слідом за шкільними роками наполегливої праці відкривається нова сторінка в їхньому житті.
З важливою подією випускників привітали Голова Уряду ПМР Олександр Розенберг, заступник Голови Верховної Ради Галина Антюфєєва, глава державної адміністрації Тирасполя та Дністровська Олег Довгопол, голова Тираспольської міської Ради народних депутатів Вадим Доні, голова Центральної виборчої комісії Олена Городецька.

З найкращими побажаннями до молодих людей та їхніх батьків звернувся Олександр Розенберг: «У житті кожного з нас бувають певні етапи, вони вимірюються часом і, безперечно, постійно оцінюються. Напевно, сьогодні, шановні медалісти, ви пройшли свій перший і найважливіший етап у житті – закінчення школи. Надалі вам доведеться долати наступні сходинки, діставати нові оцінки. Бажаю, щоб усі етапи у вас завжди проходили добре, а оцінки були лише відмінними».

Олег Довгопол побажав медалістам удачі та закликав не забувати рідне місто і республіку, оскільки ніде не буває так тепло і затишно, як на батьківщині.
Випускників та їхніх батьків переповнювали позитивні емоції. Для учениці 11 А класу столичної СШ № 12 Таїсії Крайник прощання зі школою є й сумним моментом. Дівчина розповіла про свої враження від медалі: «Школа стала другою домівкою. Я дуже вдячна педагогам за знання. Моя срібна медаль – це наш спільний результат роботи разом із педагогами та батьками».

Батько Таїсії Олександр підкреслив, що отримання атестата – важливий момент у житті випускників, бо засвідчує досягнення медалістів за всі роки навчання. Він висловив упевненість, що столичні випускники стануть найкращими й у вищих навчальних закладах.
Учениця 11 А столичної СШ № 5 Анастасія Кучияш поділилася з нашим кореспондентом емоціями від цього важливого дня. «Мене переповнює почуття радості. Вдячна моїй мамі Олені за підтримку під час навчання у школі».

Мама Анастасії висловила вдячність адміністрації та педагогам школи, які допомогли розкритися талантам доньки. Також вона побажала усім випускникам не зраджувати своїм принципам, завжди залишатися вірними та впевненими в тому, що роблять, стійко переборювати всі труднощі.

За словами золотої медалістки з СШ № 11 Ксенії, вона рада, що досягла поставленої мети – здобула золоту медаль.

Випускник столичної СШ № 8 Владислав Кучерявцев сказав, що школа назавжди залишиться в його пам’яті. «На жаль, тепер я не часто матиму можливість бачити деяких однокласників. Планую продовжити навчання в Інженерно-технічному інституті ПДУ ім. Т. Г. Шевченка за спеціальністю «Програмна інженерія».

Після вручення медалей відбулася церемонія спуску на воду фонтану паперових корабликів, як символу дитячої мрії. Це вже добра традиція столичних випускників – випускати свою мрію в бурхливе море дорослого життя.
Попереду на медалістів чекає вступ до вищих навчальних закладів та вибір професії, з якою вони поєднають свій подальший шлях.


Сергій ЛЕВЧЕНКО.

Фото автора.