Час хвилювання та гордості

Випускний бал відділяє шкільні роки, наповнені дивними відкриттями та сумлінною працею, яскравими подіями та відповідальними й хвилюючими держекзаменами, від нового етапу – дорослого самостійного життя.


У Кам’янці на районному святі традиційно вшановують медалістів і відмінників. Їх сердечно привітали глава держадміністрації Володимир Бичков, депутати Верховної та міськрайради Валерій Бабчинецький і Маргарита Шкільнюк, які вручили випускникам та їхнім батькам грамоти та премії – заслужену нагороду за ту старанність, з якою одинадцятикласники осягали нові знання, розвивали свої таланти, прагнули до чергових досягнень. Сім золотих медалей і 11 срібних, троє круглих відмінників – такий результат нинішнього навчального року!

«Час, проведений у школі, ви не згаяли даремно. Ви багато працювали й домоглися вагомих результатів у навчанні, спорті та різних конкурсах. Головне ж – здобули той багаж знань, який допоможе вільно орієнтуватися в житті», – відзначив В. Бичков, звертаючись до героїв дня.

Назвати так випускників – не перебільшення, оскільки вони виросли активними громадянами, що цікавляться наукою і творчістю. Наприклад, Анастасія Берзан – лідер добровольчого руху молоді села Катеринівка, що нарівні з дорослими облаштовує свою малу Батьківщину.

Золота медалістка з міської середньої школи № 3 Ксенія Яцкова захоплюється природничими науками, поглиблено вивчає їх і стала призеркою республіканської конференції дослідницького товариства учнів.

Її однокласник Микита Тодорук закінчив із «червоним» атестатом дві школи: загальноосвітню та художню. «Мрію стати архітектором», – признався юнак. На шляху до досягнення цієї мети чотири роки він освоював малювання в установі додаткової освіти, брав участь у творчих конкурсах, відзначився на республіканській олімпіаді з креслення. Тому не без підстав уже вважає себе студентом Бендерської політехнічної філії ПДУ.

Пишаються своїми учнями наставники, які впродовж 11 шкільних років вели їх світлою дорогою знань до заповітної мети, оберігаючи й люблячи, навчаючи всьому, що є важливим у житті. Наталія Сафарова проводжає в доросле життя найбільшу кількість випускників – 24 особи. Серед них – 6 медалісток і 2 відмінники. Це вельми красномовне підтвердження високого рівня якості знань, які дає міська СШ № 2.

Наталія Петрівна хвилюється, ледве стримує сльози, коли звертається з напутніми словами до випускників. А вони повні надій та оптимістичних планів, які з великим ентузіазмом і працьовитістю мають намір втілювати в життя. «Перед нами відкриті всі дороги, – впевнена золота медалістка Ірина Кісничан. – І я щаслива, адже попереду нові зустрічі та друзі, університет і нові знання, час дивних змін і здійснення найзаповітніших мрій!»

Оптимістично налаштований і її товариш по школі Олександр Мазур – рекордсмен у штовханні ядра та володар двох срібних медалей міжнародних змагань із легкої атлетики. Хлопець знає, що професія його буде нерозривно пов’язана з фізкультурою, а життя – зі спортом. У всьому звик покладатися на наполегливу працю, добиватися успіхів і перемог завдяки постійним тренуванням. Навіть приказка «З корабля на бал» у його випадку звучить інакше, адже відразу після випуску Олександр вирушив до Польщі – на III Європейські ігри.

Олег Бершадський – щасливий батько срібної медалістки, а як глава Рашкова проводжає в самостійну путь 7 випускників. Цих юнаків і дівчат, їхніх ровесників з інших населених пунктів чекають по закінченні професійного навчального закладу в рідному краї, якому дуже потрібні фахівці в соціокультурній царині та працівники, які піклуватимуться про земельні угіддя і лісові масиви, облаштовуватимуть побут і вдосконалюватимуть інфраструктуру, всебічно розвиватимуть Кам’янщину.


Наталія НIКУ.

Фото автора.