Пожежна безпека на першому місці

У випадку надзвичайних ситуацій кожна людина має знати, як поводитися, як надавати першу медичну допомогу, повинна вміти користуватися вогнегасником тощо. Пожежа, паводок, землетрус та інші лиха можуть трапитися в будь-який момент. Тому в Придністров’ї з певною періодичністю в усіх установах республіки проводяться планові й позапланові роботи з запобігання надзвичайних ситуацій.

У Державній установі «Приднестровская газета» стан пожежної безпеки та підготовку до інших незвичайних лих перевіряли 28 березня. Вогнегасники, доступність аварійних виходів, стан електропроводки, удосконалення системи евакуаційного плану – це основні питання, які розв’язувалися упродовж дня персоналом установи.

Стосовно до виникнення надзвичайних ситуацій головним девізом співробітників закладу є «безпека на кожному кроці». Саме тому в установі відбувається повна перевірка всіх можливих місць займання. Не винятком є і транспорт «Приднестровской газеты», який щодня відповідає за пунктуальність кореспондентів, що виконують свої професійні обов’язки. Наявність усього необхідного обладнання в машині для запобігання небезпечної ситуації та знання правил безпеки – такий «екзамен» проходять водії установи.

«Окреме обговорення було проведене щодо газового обладнання, присутнього в автомобілях. Ми обговорили всі можливі дії в разі витоку газу, а також гасіння пожежі газобалонним обладнанням», – розповів начальник адміністративно-господарського відділу ДУ «Приднестровская газета» Костянтин Малєр.

Обов’язковою частиною планової роботи з запобігання надзвичайних ситуацій став інструктаж усіх співробітників установи. Кореспонденти, верстальники, фотографи, редактори видань цього дня ще раз змогли згадати, як правильно користуватися вогнегасником, перевірити та зміцнити свої знання з правил поведінки в екстремальних ситуаціях, які загрожують життю та здоров’ю людини.

«Була проведена хороша робота зі співробітниками газет, щоб вони розуміли, що необхідно ро-
бити, куди необхідно рухатися, якщо шлях перекритий через пожежу, – зазначив Костянтин Малєр. – Було проведено інструктаж з користування вогнегасниками. Ми розповіли співробітникам, які вони бувають, як працюють і як ними правильно користуватися, показували й пояснювали, як гасити пожежу. Особливо корисною ця інформація стала для тих, хто не знав, як користуватися вогнегасником. Також в установі був проведений щорічний огляд стану вогнегасників та перевірки їх наявності в кожному кабінеті організації. Особливу увагу приділили й перевірці електропроводки».

Марія   ЛУНІНА.