ПРИДНІСТРОВСЬКЕ – означає якісне

Чергова виставка-ярмарок «Купуй придністровське» відбулася в Бендерах. Свою продукцію представили понад сімдесят підприємств та індивідуальних підприємців.


За словами віце-президента Торгово-промислової палати ПМР Володимира Ісаєва, участь у ярмаркових заходах для вітчизняних виробників є безплатною. Він підкреслив, що для них це чудова додаткова реклама продукції, яка має непоганий попит у придністровців.

Поміж відвідувачів торговельних рядів був і Голова Верховної Ради Олександр Коршунов. В інтерв’ю представникам засобів масової інформації він розповів про важливість проведення таких акцій у містах республіки: ««Купуй придністровське!» – це і патріотизм, і повага до свого виробника, до людини праці, це і любов до рідного краю, до рідної землі. Тому ми вважаємо, що такі ярмарки повинні проводитися зазвичай і частіше. А громадян просимо купувати та звертати увагу на той широкий і різноманітний асортимент, який випускають наші виробники».
Сучасний і популярний асортимент одягу запропонували підприємства легкої промисловості. Представник ЗАТ «Одема» Оксана Богачук розповіла, що фабрика продемонструвала покупцям літню колекцію, класичні чоловічі сорочки, жіночі сарафани, а також зручний одяг для занять тенісом. Як порівняти з минулими виставками, були відсутні павільйони деяких підприємств. Пояснюється це просто: навпроти виставкових наметів, що розгорнулися, розташовані фірмові магазини текстильних виробників, які влаштували день відкритих дверей зі зниженими цінами.
Постійним учасником виставок «Купуй придністровське!» є індивідуальний підприємець Людмила Бодруг. ЇЇ сім’я виробляє м’ясну копчену продукцію вже понад 20 років. Це стало справжньою сімейною справою, в якій беруть участь одразу кілька поколінь. За довгі роки роботи вироби під брендом «М’ясний Хуторок» добре зарекомендували себе на ринку завдяки високій якості, натуральному складу та насиченому смаку. Унікальні рецепти маринаду та технології копчення розроблялись і вдосконалювалися роками.

Людмила пояснила, що в асортименті підприємства налічується понад 20 видів копчених та ковбасних виробів. Наприклад, курячі крильця, підчеревина, буженина, пастрома, ковбаси з різних видів м’яса, свинячі реберця, курячі рулети, кров’янка – все це «М’ясний Хуторок» пропонує своїм покупцям за демократичними цінами.

До павільйону фермерського господарства «Фікс» (с. Тернівка) не підійти – спочатку необхідно вистояти чималу чергу. Сільгосппродукція агрофірми вся реалізується на місцевому ринку – це великі магазини та невеликі торговельні точки.

В усій республіці відома торговельна марка «Благода». Відвідувачі ярмарку скористалися можливістю і дегустувати, й купити сири, бринзу та іншу продукцію.
Новачком проекту «Купуй придністровське!» є підприємство «Прянична фея». Його керівник Світлана Попова виготовляє ароматні пряники ручної роботи.

Навчально-виробниче підприємство «Рассвет» представило свою постійну продукцію: побутові електричні подовжувачі, пластмасові прищіпки та вішалки для білизни. Нагадаємо, на ньому працюють люди з обмеженими можливостями. Директор підприємства Тетяна Новикова розповіла, що в майбутньому планується розширити асортимент продукції.

Швидкими темпами в республіці розвивається внутрішній туризм. Катерина Калашникова, організатор прокату квадроциклів, вирішила використати можливості ярмарку, щоб рекламувати такий зручний і цікавий засіб пересування. Уже тепер, як розповідає Катерина, є багато охочих поганяти. До того ж поїздити на квадроциклах можуть абсолютно всі охочі. Наприклад, діти до 10 років катаються з батьками, старші – самостійно. Можна влаштувати сімейні перегони, й це буде відмінний варіант спільного відпочинку та розваги. Приїжджають і хлопці з дівчатами чи просто дорослі чоловіки, які хочуть відчути адреналін.

Нині покататися можна в селі Гиска, однак заздалегідь потрібно зателефонувати та забронювати місце. Нова локація прокату незабаром відкриється в Бендерах.
Постійним учасником проекту «Купуй придністровське!» є ДУ «Приднестровская газета», яка надає послуги з передплати на державні друковані видання: газети «Гомін», «Приднестровье» та «Адевэрул Нистрян». Завдяки старанням наших колег, ще чотири особи передплатили наше видання.
Наступна виставка-ярмарок «Купуй придністровське!» відбудеться в Григоріополі 25 липня.


Микола ЮРКЕВИЧ.