Турнір з міні-футболу

Для співробітників Державтоінспекції Придністров’я стало доброю традицією проводити у професійне свято турнір з міні-футболу.


Заснований він був у 2005 році в пам’ять про Андрія Рогута – одного з перших керівників ДАІ ПМР. Андрій Семенович присвятив службі в цьому важливому для системи Міністерства внутрішніх справ підрозділі понад 20 років. Турнір – данина пошани колег вагомому внеску цієї чудової людини в розвиток Державтоінспекції Придністров’я та МВС у цілому. Про це на стадіоні в Кам’янці, що вперше приймала змагання державтоінспекторів, розповів міністр внутрішніх справ ПМР Віталій Нягу. Від імені колег він вручив букет квітів і пам’ятний подарунок вдові Андрія Рогута.

Керівник відомства відзначив важливість змагань не тільки для самих співробітників, які за допомогою регулярних тренувань підтримують гарну фізичну форму, а і для суспільства. Адже турнір щороку збирає широку глядацьку аудиторію, а значить – є важливим елементом пропаганди занять спортом, зокрема цим популярним ігровим видом. Віталій Миколайович побажав футболістам яскравої гри та сам і розпочав її, першим ударивши по м’ячу.

На велике поле кам’янського стадіону, розбите на 4 майданчики для міні-футболу, вийшли відразу 8 команд, які представляють усі територіальні підрозділи й управління Державтоінспекції. Між ними розгорнулася безкомпромісна боротьба за перемогу. Тут було все: яскраві моменти та прикрі порушення, непередавані емоції гравців і глядачів, напруга між суперниками та радість дружнього спілкування колег, які приїхали з різних куточків республіки.
Мабуть, найактивнішими були уболівальники зі Слободзеї. Раз у раз вони скандували назву міста, підтримуючи таким чином команду в тривожні моменти, коли біля воріт складалася напружена ситуація. А кожен гол супроводжували такі овації, що, здавалося, на одній лише цій підтримці можна було дістатися до фіналу.

Команда Слободзейського відділення зустрілася зі збірною управління ДАІ. Обидва тайми проминули в напруженій боротьбі. Перший завершився з рахунком 0:0, жодна з команд не дала суперникам шансу вдало пробити по воротах.

У другому ігровому відрізку «розмочили» рахунок слободзейці, але під завісу зустрічі результат зрівнявся. Доля золотих медалей вирішилася в серії післяматчевих пенальті. Точнішими були футболісти УГАЇ, які десятий раз завоювали чемпіонський Кубок.

Головний приз турніру, а також грамоти та пам’ятні подарунки вручив міністр Віталій Нягу. Персональну нагороду одержав гравець збірної управління Сергій Святецький, визнаний кращим воротарем турніру. Серед захисників такого звання удостоївся В’ячеслав Георгіце зі Слободзейської команди, що стала срібним призером змагань. Кращим нападником турніру став Вадим Молдовану. На його рахунку – 5 голів, і цей результат суттєво посприяв тому, щоб збірна Дубоссарського відділення ДАІ опинилася на третій сходинці п’єдесталу пошани.

Найбільш досвідченим гравцем турніру визнаний Олег Житовецький, який очолює столичне відділення Державтоінспекції. У післяматчевому інтерв’ю він охоче розповів, що захопився футболом іще в школі, грає майже 45 років.
Спочатку виступав за рідний Ближній Хутір, потім за Одеський політехнічний інститут, де здобував професійну освіту. З 1995 року служить у системі МВС і не пропускає жодних змагань з улюбленого виду спорту.

«Футбол допомагає не тільки бути у формі, що вельми важливо для співробітників ДАІ, які цілодобово несуть службу на дорогах республіки, а і дає заряд гарного настрою, відволікає від повсякденності, – наголосив прихильник здорового способу життя. І додав, що очолюваний ним колектив культивує й інші види спорту: «У нас є волейбольна та баскетбольна команди, деякі колеги серйозно займаються дзюдо.
У підрозділі дбайливо зберігаємо всі спортивні нагороди, зокрема 4 чемпіонських кубки, завойовані на попередніх турнірах із міні-футболу. Нині спортивна удача була не на нашому боці, але ми не сумуємо, потренуємося більше і неодмінно переможемо наступного разу!»


Лариса ЛЕГКУН.

Фото автора.