Липень втоми не знає, все скрізь прибирає

ПОРАДИ САДІВНИКАМ-ГОРОДНИКАМ

У липні садівники та городники більше часу мають приділяти догляду за насадженнями, збирати дозрілі овочі, фрукти та ягоди, а також не забувати, що липень – найспекотніший місяць року, тому рослини слід ретельно поливати.


16 ЛИПНЯ можна сіяти, саджати та підживлювати рослини, удобрювати ґрунт, проріджувати сходи, знищувати бур’яни та шкідників. Також можна зайнятися кореневим органічним підживленням. У цей день не рекомендується пиляти та корчувати дерева, рвати квіти, копати, слід утриматися від рясного поливу.

17 ЛИПНЯ – Молодий місяць. Цей день вважається найважчим у місячному циклі. В саду обрізайте дерева та чагарники для видалення хворих, пошкоджених та засохлих гілок. Можна обприскувати рослини від шкідників та бур’янів, проріджувати сходи, знищувати бур’яни та шкідників. У цей день не рекомендується розпушувати та копати землю, саджати, робити щеплення, а також працювати з корінням рослин.

18 ЛИПНЯ – цього дня садівникам та городникам рекомендується посилити свою діяльність у саду та городі, саджати та пересаджувати рослини, а також обробляти землю. У саду можна садити й пересаджувати кущі та дерева, а також робити щеплення та перещеплення. Полив має бути прикореневим. Крім того, можна вносити мінеральні підживлення, збирати лікарські трави. У цей день не рекомендується видаляти або вкорочувати пагони дерев та чагарників.

19 ЛИПНЯ рясно поливайте рослини. Можна зайнятися посадкою, пересадкою і посівом плодових культур, що швидко ростуть: перцю, листових овочів, томатів, баклажанів, кабачків, капусти, гарбуза, бобів, кукурудзи, огірків, патисонів, гороху, соняшника та зелені. У квітнику можна садити, пересаджувати та сіяти квіти, газонні та лікарські рослини. Також на ділянці рекомендується проріджувати сходи, розпушувати, прополювати та вносити мінеральне підживлення. У цей день не рекомендується щеплення.

20 ЛИПНЯ. День є сприятливим для енергійної роботи на ділянці. Рекомендується зайнятися збиранням насіння, плодів та коренеплодів на насіння, а також збиранням насіння лікарських рослин та лікарських трав. Можна садити, сіяти, пересаджувати рослини та вносити підгодовування. Також займіться заготівлею живців та щепленням. Поливати рослини цього дня потрібно рясно. Можна збирати плоди, особливо ті, що ростуть над поверхнею. У цей день не рекомендується обрізати рослини.

21 ЛИПНЯ – день сприятливий для садово-городніх робіт. Можна садити та пересаджувати, а також прищеплювати, поливати та підгодовувати під корінь. Крім того, в цей день можна збирати врожай фруктів, зелені, перців, томатів кабачків та інше. Однак у саду не рекомендується пересаджувати плодові рослини та кущі, а також обрізати плодові дерева та чагарники.

22 ЛИПНЯ слід збирати врожай, оскільки плоди будуть наповнені мікроелементами та вітамінами. Також можна викопувати коренеплоди, оскільки в цей день вони матимуть цілющі властивості. Рекомендується садити та пересаджувати рослини, а також обробляти землю та розпушувати. У цей день сприятливий рясний полив. Проте не радимо обрізати та пікірувати плодові дерева.


Христина ЖУРАВЕЛЬ.

Фото: https://www.pexels