Наша молодь гідна щасливого майбуття

Виховування патріотизму розпочинається з самого дитинства людини. Участь у республіканських військових заходах, різноманітних конкурсах талантів, спілкування з видатними придністровцями та вивчення історії свого народу – це ті моменти в житті людини, які формують її характер та почуття громадянської відповідальності.

За ініціативою Президента Придністров’я Вадима Красносельського напередодні виборів Президента Російської Федерації в нашій республіці був проведений конкурс творчих робіт на тему: «Ми обираємо майбутнє». Його учасникам запропонували й варіанти робіт: «Якби я став депутатом» та «Якби я був президентом». За перемогу в конкурсі змагалися старшокласники загальноосвітніх шкіл республіки, а також курсанти Тираспольського Суворовського військового училища та кадети Республіканської кадетської школи-інтернату.

«Дуже важлива  тема: міркування молодих людей про те, що вони зробили б, ставши президентом або депутатом. Мені, як главі держави, як людині, яка була депутатом, спікером, цікава їхня думка про це. Ми можемо побудувати майбутнє Придністров’я, саме залучаючи нашу молодь до громадського життя. Щоб вони ще зі шкільної парти відчували свою причетність і до державної політики в тому числі», – зазначив Вадим Красносельський.

Учасники конкурсу мали обрати для написання своєї роботи одну з трьох офіційних мов: українську, російську або молдавську.

У результаті найкращими були визначені 12 есе в чотирьох номінаціях: реформи в системі охорони здоров’я та освіти, розвиток туризму, патріотичне виховання молоді.

«Учасники конкурсу у своїх роботах звертали увагу на проблеми молоді та на проблеми інвалідів. Мене дуже зацікавила одна з пропозицій: проводити аналіз здібностей учнів і формувати класи з тих, хто володіє одним типом мислення і духовно споріднених», – зазначила голова журі конкурсу есе «Ми обираємо майбутнє» Олена Городецька.

Нагородження переможців відбулося в Тираспольському Суворовському військовому училищі. Присутні на заході мали можливість почути уривки найкращих есе та творів, а самих учасників конкурсу цього дня нагородили почесними грамотами та цінними подарунками.

Світлана   ОДЕСЬКА.