Перший випуск спеціалістів УОР

Урочиста церемонія вручення дипломів про середню професійну освіту першим випускникам установи спортивного профілю відбулася 13 липня.
Документи одержали 13 випускників, причому два дипломи з цієї кількості були з відзнакою.


Державний заклад середньої професійної освіти «Училище олімпійського резерву» (УОР) відкрили 1 вересня 2019 року. Того пам’ятного дня з промовою виступив Президент ПМР Вадим Красносельський.

«Займаючись спортом, формуйте характер, – сказав він тоді, звертаючись до першого набору в новий навчальний заклад. – Якщо людина домагається успіхів у спорті, то вона досягає успіхів і в житті, оскільки з юних років виховує з себе лідера, прагне бути першою. Спортсмен прямує вперед, по суті формує себе сам».

Училище було створене за ініціативою керівництва ПМР з метою розвитку фізкультурно-спортивного руху та підготовки кваліфікованих кадрів у царині фізичної культури та спорту, а також зміцнення здоров’я громадян. Базою нового навчального закладу стала Тираспольська середня школа № 4. Перевагою закладу є те, що вихованці здобувають одночасно загальну та професійну освіту і паралельно повноцінно беруть участь у навчально-тренувальному процесі та змаганнях різного рівня, аж до збірних команд ПМР. Термін навчання становить 3 роки 10 місяців.

Привітати молодих фахівців із фізичної культури та спорту прибув начальник Держслужби зі спорту ПМР В’ячеслав Соколенко.
Відкрив урочисту церемонію директор Училища олімпійського резерву Геннадій Нарівончик. Він привітав випускників зі знаменною подією в їхньому житті й наголосив, що є досить суттєва різниця між тим, якими вони прийшли сюди 4 роки тому, і тим, якими вони стали тепер.

«Усі ви, за підсумками державної атестації, показали тільки відмінні й хороші результати, оцінені та затверджені комісією Міністерства просвіти. Головне – ви не повинні зупинятися на досягнутому, а йти вперед.

У ПДУ сформована нова скорочена програма здобуття вищої спеціальної освіти на ниві фізичної культури та спорту. Той із вас, хто перейде в університет без іспитів і впродовж трьох років успішно освоїть її, стануть фахівцями з вищою професійною освітою», – зазначив директор.

На підставі рішення Державної атестаційної комісії 13 випускникам закладу була присвоєна кваліфікація «Педагог з фізичної культури та спорту» і видані 2 дипломи з відзнакою (Анастасії Черних та Яні Макаренко) й 11 дипломів звичайного зразка. Вручали документи В’ячеслав Соколенко та Геннадій Нарівончик.

«Нехай у вашій пам’яті залишаться яскраві роки, проведені в училищі, запам’ятаються здобуті знання та улюблені викладачі. Бажаю вам не розчаруватися у виборі спеціальності, постійно розвивати свої навички та вміння, бути конкурентоспроможними й гідними фахівцями у своїй справі. Вітаю з успішним закінченням навчання», – проголосив В’ячеслав Соколенко.

На церемоніальному заході з напутнім словом до випускників звернулися заступник директора з навчальної роботи Галина Калініна і завідувач відділу основної загальної освіти Олена Поблагуєва. Від імені випускників дуже емоційно та щиро виступила Яна Макаренко.

Вона подякувала викладачам за педагогічний талант і батьківську турботу, за все, що вони зробили для того, щоб юні спортсмени успішно закінчили училище і стали відмінними фахівцями. Не забула відзначити начальника Держслужби зі спорту й адміністрацію училища, тренерів і допоміжний персонал.

З музичним подарунком для випускників виступили заслужений артист ПМР і не менш заслужений спортсмен і тренер Володимир Ніколаєв та відмінний працівник культури Аліна Федяєва.

Пісню «Сегодня никуда от спорта не уйдёшь, от спорта нет спасения» разом з ними дружно співав практично весь актовий зал.


Юрій ТЕЛЕШ.

Фото IA «Новости Приднестровья».