Знищуйте амброзію негайно

Зазвичай, амброзія цвіте наприкінці липня – на початку серпня, а цього року процес розпочався раніше. Рибницькі міліціонери вийшли в рейди в сільській місцевості.

Працівники МВС нагадують жителям про необхідність своєчасного знищення надзвичайно шкідливої й небезпечної рослини – амброзії. Вони провели профілактичні заходи у восьми селах.

Правоохоронці вже не раз розповідали громадянам про шкоду здоров’ю, яку заподіює амброзія, і ставили їх до відома про штрафи за невчасне її знищення. Крім того, міліціонери виявили факти порушення законності: зростання дикорослих наркотичних рослин – кущів конопель – поміж бур’янів і карантинної амброзії уздовж парканів деяких селян.

Прес-центр МВС повідомляє про низку порушень, виявлених у приватному секторі, на полях і територіях агротехнічних ферм. Щодо порушників складено близько десятка адміністративних протоколів.

У відомстві нагадують про штрафи: за вирощування конопель і маку власникам і орендарям загрожує штраф: громадянам – до 900 рублів, посадовим особам – до 2 760, юридичним – до 22 000 рублів.

За порушення правил боротьби з карантинними рослинами, зокрема, з амброзією полинолистою, громадян можуть оштрафувати на суму до 460 рублів, посадових осіб – до 1 100, а юридичних – до 3 680 рублів.


Роман ПЕТРИКIВ.

Фото прес-служби МВС.