Юний танцюрист Приднiстров’я

Танець – це засіб виразити свої почуття та емоції за допомогою тіла. Балет, танго або вальс – зовсім не важливо, який саме танець виконує людина, найголовніше, щоб це йшло від душі. У цьому впевнені учасники конкурсу «Юний танцюрист Придністров’я».

Найкращі молоді танцюристи змагалися між собою минулого тижня в Палаці Республіки. У фіналі конкурсу взяли участь близько 800 дітей різного віку. Конкурсанти представляли свої номери за трьома віковими групами та шістьома номінаціями: класичною, народно-сценічною, стилізованою народною, бальною, сучасними і сюжетними танцями.

Як зазначають учасники конкурсу, такі змагання дають можливість побачити рівень майстерності своїх однолітків, підкреслити особливості кожного колективу та порівняти свої досягнення з іншими.

Олена Стрілецька, учасниця конкурсу «Юний танцюрист Придністров’я» зазначила: «Я вважаю цей проект цікавим та корисним, тому що ми можемо побачити, як танцюють інші колективи. Деяких учасників на цьому конкурсі я бачу вже не вперше, і дуже приємно, що тут я можу познайомитися з однолітками не тільки з мого міста, а з усього Придністров’я. Незважаючи на те, що ми змагаємося між собою, цей конкурс дуже зближує колективи та виконавців, бо найважливіше – це не тільки перемога, а й можливість показати свій талант, донести ідею та атмосферу танцю до глядача».

Конкурс «Юний танцюрист Придністров’я» є своєрідним підсумком роботи не тільки дітей, які протягом багатьох місяців готуються до проекту, а й для хореографів представлених колективів.

«Після закінчення конкурсної програми, ми поспілкувалися з керівниками всіх шкіл мистецтв. Це прямий контакт і можливість дати їм рекомендації, на що звернути увагу в роботі. Кожен член журі дав пораду згідно зі своєю номінацією і висловив побажання хореографам», – розповіла голова журі конкурсу, завідувач кафедри «Хореографічне мистецтво» Придністровського державного інституту мистецтв, відмінний працівник культури ПМР Неллі Постова.