Здорове покоління – пріоритет державної політики

Виховання у молодого покоління прагнення до здорового способу життя є одним із пріоритетних напрямків роботи Міністерства просвіти ПМР. Спортивним заходам в освітніх закладах нашої країни приділяється велика увага.

Спартакіада школярів за 14 років вже стала улюбленим змаганням для юних придністровців. Цього навчального року, крім учнів шкіл, у ній взяли участь і вихованці двох навчальних закладів: Суворовського військового училища і кадетського корпусу. У Дубоссарах днями відбувся черговий етап цього спортивного змагання, в якому за звання кращих шахістів, шашкістів і тенісистів боролася понад сотня хлопців та дівчат.

Урочисте відкриття спартакіади в Дубоссарах відбулося в міській школі № 4. Спортивне свято організували учні навчального закладу та вихованці Палацу дитячої та юнацької творчості. До учасників змагання звернулася заступник глави районної держадміністрації Наталія Кравець: «Ми дуже раді вітати вас на дубоссарській землі – в місті славних спортивних і трудових традицій, місті військової слави. Хочемо побажати вам успіхів і удачі, а також поважати спорт і підтримувати здоровий спосіб життя».

У Дубоссарах зібралися міцні шкільні команди, які стали переможцями міських та районних змагань. На цьому етапі визначали кращих за трьома видами спорту, всього ж програма передбачає 8 видів: волейбол, баскетбол, міні-футбол, легкоатлетичне триборство, настільний теніс, шахи та шашки. Цього року додали ще й легкоатлетичний крос.

«Він у нас відбувся першим цього навчального року – в Григоріополі. Змагання з баскетболу – в Бендерах. А в Дубоссарах проводимо змагання з настільного тенісу, шахів і шашок. Адже головна мета цього заходу – залучити якомога більше дітей до занять фізичною культурою і здорового способу життя. Діти – наше майбутнє, і ми хочемо, щоб у Придністров’ї було здорове покоління», – розповіла головний фахівець Управління виховної, ідеологічної роботи та молодіжної політики Міністерства просвіти ПМР Ганна Бобильова.

Свої здібності в інтелектуальних іграх – шахах і шашках – продемонстрували цього дня понад 60 юних придністровців. Кращих результатів у змаганнях із шашок серед дівчат досягли команди з Бендер, Рибниці й Тирасполя. Серед юнаків перше місце завоювали учасники з Бендер, друге – з Тирасполя, третє – зі Слободзеї. Переможцями в шахах стали юнаки з Рибниці, Тирасполя, Бендер, а серед дівчат призові місця розподілилися так: Тирасполь, Дубоссари, Рибниця. Що стосується змагань з настільного тенісу, які відбувалися на базі Дубоссарської спортивної школи олімпійського резерву, то кращими тенісистами виявилися дубоссарські школярі. Серед юнаків друге і третє місця посіли учасники з Бендер і Рибниці, а серед дівчат – з Бендер і Григоріополя. Усі переможці та призери спартакіади були нагороджені пам’ятними дипломами. До кінця цього навчального року ще відбудуться змагання з міні-футболу і легкоатлетичного триборства.

Віра   ДОБРЯНСЬКА.