Міста і райони Придністров’я – територія комфорту

У Стратегії розвитку ПМР на 2019 – 2026 роки зафіксовано, що якість середовища, де проживають громадяни «…є комплексною характеристикою територій…». Вона визначає рівень комфорту повсякденного життя населення. Цю характеристику формують зокрема й заходи з упорядкування.


У документі наголошується, що «… одним з основних напрямків діяльності держадміністрацій міст (районів) є поліпшення життя населення, його культурного дозвілля, проведення робіт з упорядкування територій і вдосконалення їхнього архітектурного вигляду».
З метою виконання зокрема і цих завдань, Президент ПМР Вадим Красносельський під час робочого візиту в Слободзейський район проінспектував хід будівництва храму Дива Архангела Михаїла в Хонех у с. Первомайськ.

Прес-служба Глави держави нагадує, що про його зведення просили місцеві жителі. Президент підтримав таке починання й особисто контролює реалізацію проекту. Він обговорив з представниками району та місцевої адміністрації деякі аспекти, пов’язані з внутрішнім оформленням храму, а також з освітленням та озелененням прилеглої території, яка стане частиною місцевого парку.

Президентська інспекція поширилася й на село Фрунзе. Тут триває ремонт Будинку культури. Вадим Красносельський поспілкувався з главою місцевої адміністрації та керівництвом культурного закладу. Його цікавило, чи вирішена проблема з покрівлею, на стан якої раніше нарікали місцеві жителі.

Під час спорудження будівлі в 1985 році перевагу віддали м’якій покрівлі. Багато років в негоду дах протікав, а минулого його замінили на шатровий. Нарікань більше немає. Цього разу з держбюджету виділили кошти на фасадні роботи. У 2024-му сподіваються оновити зал. Тут треба, як мінімум, поміняти підлогове покриття і пошити чохли на крісла.

Вадим Красносельський оглянув робочі приміщення, розташовані на другому поверсі БК. Тут проводять заняття дев’ять колективів – чотири дитячих і п’ять дорослих (усього близько 130 осіб). Увагу Глави держави привернув Малий зал – місце занять хореографією. Стіни й стеля приміщення прикрашені ліпленням, яке вирішили зберегти. Покриття підлоги треба замінити. Зал також потрібно обладнати дзеркалами та верстатами для занять юних танцюристів, –
зазначив Вадим Красносельський.

Інспекція Президента торкнулася також майбутнього спорткомплексу, який зводять поруч із кінотеатром. Футбольне поле розташується перед будівлею школи боротьби та боксу. Вже розпочаті підготовчі роботи. Поруч спроектована будівля критого спорткомплексу з роздягальнями, душовими та санвузлами. У його залах можна буде проводити заняття з міні-футболу, гандболу, волейболу та баскетболу. Примітно, що проект передбачає використання виключно місцевих ресурсів. Глава держави зазначив, що таке ставлення до облагодження територій повинно бути в республіці повсюдно. Це важливо і для економіки Придністров’я, і для забезпечення гідного рівня комфорту повсякденного життя населення.


Олена ДВОРСЬКА.

Фото прес-служби Президента.