Про порядок і строки виплати одноразової фінансової допомоги батькам (іншим законним представникам) учнів 1-го класу організацій освіти

Одноразова фінансова допомога виплачується у розмірі 1 610 (однієї тисячі шестисот десяти) рублів ПМР одному з батьків (іншому законному представнику) учнів 1-го класу.

Одержувачами допомоги є громадяни ПМР. Іноземні громадяни, які мають дозвіл на проживання в республіці, також можуть бути одержувачами одноразової фінансової допомоги тільки за умови, що учні 1-го класу є громадянами ПМР.

Одноразова фінансова допомога виплачується органами державної влади, які є засновниками організацій освіти.

Одержувачі одноразової фінансової допомоги у строк до 4 серпня 2023 р. надають на адресу організацій освіти:
1. Заяву на отримання одноразової фінансової допомоги за формою, що містить такі відомості:
а) прізвище, ім’я, по батькові (за наявності) одержувача;
б) номер банківського рахунку одержувача, відкритого в кредитній організації ПМР;
в) прізвище, ім’я, по батькові (за наявності) та дату народження дитини одержувача;
г) згоду на обробку персональних даних осіб, зазначених у заяві.
2. Документ, що засвідчує особу одержувача.

Організація освіти у строк до 4 серпня 2023 р. надсилає на адресу засновника зведену заявку для виплати одноразової фінансової допомоги за спеціальною формою.

Засновник узагальнює заявки, що надійшли від організацій освіти, та у строк до 7 серпня 2023 р. надсилає зведену заявку про отримувачів одноразової фінансової допомоги на погодження в Міністерство просвіти ПМР. Засновник несе відповідальність за направлення тільки 1 (одної) заявки на 1 (одного) учня, що навчається в підвідомчих організаціях освіти.

Після отримання погодження Міністерства просвіти засновники організацій освіти у строк до 8 серпня 2023 р. надсилають звернення на адресу Міністерства фінансів ПМР про виділення фінансування для здійснення виплати одноразової фінансової допомоги.

Засновники організацій освіти переказують отримані кошти на розрахункові бюджетні рахунки підвідомчих організацій для подальшої виплати одержувачам одноразової фінансової допомоги.

Виплата одноразової фінансової допомоги одержувачам здійснюється у строк до 9 серпня 2023 р. шляхом зарахування суми одноразової фінансової допомоги на зазначені в заявці банківські рахунки одержувачів, відкриті в кредитних організаціях ПМР.

Засновники організацій освіти, які здійснюють виплату одноразової фінансової допомоги, у строк не пізніше 15 (п’ятнадцяти) робочих днів після закінчення виплати подають до Міністерства фінансів ПМР звіт про витрати коштів одноразової фінансової допомоги з зазначенням сум, отриманих та виплачених коштів, а також про кількість одержувачів виплати.
У разі збільшення кількості одержувачів одноразової фінансової допомоги, визначених у зведеній заявці на фінансування, виплати здійснюються з урахуванням змін.