Новий вид відпочинку

Швидкими темпами в республіці розвивається внутрішній туризм. Нещодавно в селі Гиска для наших громадян та гостей республіки став доступним прокат квадроциклів.


Організатором нового виду відпочинку в ПМР є Катерина Калашникова. Про створення туристичного бізнесу вона замислилася кілька років тому. З цією ж метою пройшла навчання в Торгово-промисловій палаті й незабаром представила свій стартап про тури на квадроциклах. Ідею було схвалено, і Калашниковій поталанило виграти грант, на який підприємець закупила три транспортні засоби, до яких незабаром додала ще два.

Катерина пишається тим, що прокат новомодного транспортного засобу має попит у любителів активного екстремального відпочинку. Вона розповіла, чим саме він приваблює людей: «Квадроцикли – це невеликі, потужні та стійкі транспортні засоби, які мають чотири колеса і можуть долати складні ділянки місцевості, польові дороги, гірські та лісові стежки. Ці машини стали популярним у придністровців вибором для активного відпочинку. Чотириколісні машини забезпечують можливість досліджувати території, недоступні іншим транспортним засобам. Туристи можуть вирушити на захопливі подорожі бездоріжжям, насолоджуючись красою природи та спілкуванням із навколишнім середовищем».

Катерина Калашникова поділилася інформацією про людей, які допомагають їй в організації прокату мотовсюдиходів: «Разом зі мною працюють два інструктори – помічники та фахівець з обслуговування залізних коней. З часом плануємо збільшити кількість машин. Причина лежить на поверхні: досить велика кількість охочих покататися на доступних і надійних транспортних засобах. Прийом ведемо за записом. Незабаром наша нова локація відкриється в Бендерах».

Організатор екстремального відпочинку пояснила, що чотириколісними всюдиходами легко керувати й маневрувати, й це робить їх привабливим варіантом для широкого кола людей. Вони не вимагають особливих навичок або досвіду водіння, тому навіть початківці можуть швидко освоїтися з ними. Завдяки цьому, квадроцикли відкривають можливості подорожувати для більшої кількості людей. Під час заїзду поруч із клієнтом обов’язково повинен бути інструктор. Це важлива необхідність, яка гарантує безпеку клієнта прокату машин.

За словами Катерини, вікова категорія відвідувачів різноманітна: дорослі чоловіки, мами й тата з дітьми підліткового віку, юнаки та дівчата.

Що стосується цінової політики, то вона варіюється від 250 до 400 рублів за годину. Підприємець повідомила, що ціна прокату машин значно менша, ніж у Молдові. Поміж клієнтів є також громадяни сусідньої держави. Катерина планує в майбутньому надавати послуги з прокату квадроциклів іноземним гостям Придністров’я.

Закупівля нових машин сприятиме туристичним поїздкам Придністров’ям. У співпраці з Агентством з туризму підприємець планує цікаві маршрути селами (Меренешти, Тернівка, Паркани).

Бізнес-ідея Катерини сприятиме розвитку туристичної галузі, водночас залучення гостей створюватиме нові можливості для вітчизняної економіки. Туристичні маршрути й екскурсії на новітніх видах транспорту дають змогу відвідувачам ознайомитися з унікальними пам’ятками та природними краєвидами мальовничого Придністров’я.


Андрій КРАВЧЕНКО.

Фото автора.