Придністровський чемпіон

Сьогодні модно бути спортивним і підтягнутим, однак якщо звичайного збалансованого опрацювання м’язів недостатньо, пауерліфтинг допоможе чоловікам і жінкам розвинути свою функціональну силу так, щоб кожна клітинка тіла випромінювала неймовірну міць.

Термін «Пауерліфтинг» походить від англійських слів «power» – сила, і «lift» – піднімати. Це силовий вид спорту, в якому головне завдання атлета – подолати вагу максимального обтяження.

Змагання з пауерліфтингу складаються з трьох вправ: присідання зі штангою, жим лежачи та станова тяга. Вага обтяження кожної вправи в сумі визначає кваліфікацію спортсмена, завдяки чому цей вид спорту ще називають силовим триборством.

У нашій республіці певних успіхів у цьому виді спорту добився Олександр Семеренко. Наш кореспондент зустрівся з ним і розпитав про його спортивні досягнення та плани.

– Розкажіть, звідки Ви родом і як почали займатися пауерліфтингом?

О. С.: Народився я 2 травня 1996 року в Тирасполі. Навчався в середній школі № 1, потім у Республіканському українському теоретичному ліцеї-комплексі. Нині я –  студент п’ятого курсу Одеського національного економічного університету. У дитинстві мене дуже цікавив туризм, але з 14 років завдяки підтримці мого батька – Анатолія Миколайовича – почав займатися пауерліфтингом. Завдяки посиленим тренуванням я зрозумів, що можу досягти високих результатів.

– Які рекорди Ви встановили в цьому виді спорту?

О. С.: На Чемпіонаті Європи 2015 року у вправі «жим лежачи» я підняв вагу 142,5 кг. Цього року в присіданні зі штангою я встановив рекорд, який дорівнює 170,5 кг.

– Що Ви можете порадити спортсменам, охочим досягти результатів у пауерліфтингу?

О. С.: Перш за все – це правильне харчування і режим відпочинку. Обов’язково необхідно бути наполегливим. На жаль, є приклади, коли людина після перших днів тренувань відмовляється від них, оскільки не витримує навантажень. Хочу зазначити, що спорт дисциплінує людину. На мою думку, спортсмен повинен брати приклад з людей, які досягли успіхів у нашому виді спорту, і розвиватися як особистість. Необхідно думати про свою майбутню професію після закінчення спортивної кар’єри.

– Як Ви проводите своє дозвілля?

О. С.: З дитинства полюбляю гумор. В Одесі виступаю за команду клубу веселих і кмітливих (КВК) «Бордо». Я дуже радий, що завдяки цьому можу розвиватися творчо. Також захоплююся переглядом кінострічок, особливо комедійних і фантастичних.

– У яких змаганнях Ви братимете участь у 2018 році?

О. С.: На початку червня на Мальті відбудеться чемпіонат світу. Делегація Придністров’я складатиметься з 9 чоловік. Сподіваємося на вдалий виступ нашої команди.

– Редакція нашої газети бажає Вам нових перемог на спортивних аренах.

О. С.: Дякую. У свою чергу бажаю редакції газети «Гомін» нових творчих здобутків і збільшення кількості передплатників.

Олександр    ЗАЙЧУК.