Дубоссарські тенісисти на міжнародній арені

У Польщі завершився юнацький командний чемпіонат Європи з настільного тенісу. В ньому взяли участь вихованці Республіканської СДЮШОР (м. Дубоссари), які виступили у складі збірної Молдавії.


У відбірковій групі молдавська команда перемогла колективи Словаччини та Португалії з рахунком 3:1 і посіла друге місце, поступившись лише сильнішій команді Франції, яка вийшла у фінал цього чемпіонату.

Потрапивши до 16 найсильніших команд, дівчата зустрілися з італійськими спортсменками й у завзятій боротьбі перемогли 3:1. Таким чином вони пройшли у вісімку найсильніших команд континенту. Велику роль у перемозі відіграла лідер, вихованка Дубоссарської школи Катерина Сіряк. Буквально в кожному матчі вона приносила команді два очки, а у парному розряді відіграла провідну роль.

У чвертьфіналі тенісистки з Молдавії змагалися з досить сильною командою Німеччини, яка також потрапила до фіналу змагань. Збірна Молдавії програла цей матч із рахунком 1:3, але Катерина знову показала високий рівень гри. Вона перемогла першу ракетку Європи в цій віковій категорії – німкеню Х’юман.

У боротьбі за п’яте місце тенісистки Молдавії здобули перемогу над Швецією з рахунком 3:0. К. Сіряк виграла 12 зустрічей із 15 у командних змаганнях. 80 % перемог – це надзвичайно високий результат.

Ще два вихованці Дубоссарської школи взяли участь у цьому чемпіонаті. Олександра Кір’якова виступала за юніорську команду, а Матвій Мошняга – за кадетську. На жаль, вони не потрапили до найсильніших команд Європи, та набутий досвід дасть їм змогу надалі показувати високі спортивні результати.

Тепер на наших тенісистів чекають індивідуальні змагання з сильними європейськими суперниками.

Незабаром на ще одну представницю школи – Катерину Шмигановську – чекає важливий старт. У липні вона разом із тренером, заслуженим майстром спорту Оленою Мокроусовою, вирушає до Китаю для участі у всесвітній Універсіаді. За своєю значущістю Універсіада впевнено посідає 2 місце після Олімпійських ігор. Сама Олена неодноразово брала участь у подібних змаганнях та входила до списку найсильніших спортсменів. У всесвітніх Універсіадах брали участь ще троє дубоссарських спортсменок. Це майстри спорту міжнародного класу: Олена Барбу, Ольга Близнюк, Людмила Кириця. Вони регулярно посідали місця поміж найсильніших спортсменів турніру. Віримо, що Катерина також досягне такого високого результату.


Микола ЮРКЕВИЧ.

Фото: t.meSportOrbita (Катерина Сіряк)