Єврокубки повертаються

Після коротких канікул знову стартував футбольний сезон. ФК «Шериф», як і в попередні роки, розпочав його з відбіркових матчів Ліги чемпіонів.


Суперником тираспольської команди в першому кваліфікаційному раунді найпрестижнішого футбольного клубного змагання Європи став румунський клуб «Фарул».

Перший матч підопічні головного тренера Роберто Бордіна провели 12 липня на виїзді в Румунії. Тираспольчани показали достойну гру, досить непоганий матч, створивши велику кількість гольових моментів біля воріт суперника. На жаль, поєдинок завершився з рахунком 1:0 на користь румунської команди.

Справжнім подарунком для всіх уболівальників придністровського футболу стало рішення Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) про проведення матчу-відповіді між суперниками в Тирасполі. Нагадаємо, що понад рік у зв’язку з геополітичною ситуацією «оси» проводили домашні матчі в Кишиневі. В інтерв’ю прес-службі ФК «Шериф» Роберто Бордін розповів про важливість проведення матчів у Тирасполі: «Для нас це чудова новина, оскільки дуже важливо грати домашні поєдинки вдома, на рідному стадіоні».

Капітан «жовто-чорних» Амін Талал напередодні матчу-відповіді в інтерв’ю журналістам розповів про підготовку команди до цієї важливої гри: «Ми усвідомлюємо, що на нас чекає вирішальний матч цього раунду турніру. Після попереднього поєдинку ми краще знаємо про сильні та слабкі сторони нашого суперника. Хоча маємо пропущений м’яч, ми добре працювали на тренуваннях і сподіваємося показати високий рівень гри, який допоможе нам рухатися далі в Лізі чемпіонів. Що стосується зіграності, ми щодня тренуємося і налагоджуємо необхідні зв’язки. «Фарул» – зіграний колектив, гарна команда. Та ми маємо скористатися їхніми слабкими сторонами, вони досить багато залишають вільного простору, повторюся, потрібно цим користуватися».

Матч-відповідь суперники провели 18 липня на Головній арені СК «Шериф». З самого початку поєдинку тираспольчани заволоділи ігровою ініціативою, а гол у ворота румунів Амін Талал забив наприкінці першого тайму. Матч завершився з рахунком 1:0 на користь «Шерифа». Таким чином, за сумою двох матчів рахунок став 1:1. Переможця визначив додатковий час: тираспольчани ще двічі вразили ворота «Фарула» і вийшли в наступне коло змагань.

На післяматчевій прес-конференції Роберто Бордін так прокоментував результат цієї важливої гри: «Наші вболівальники були чудові, вони гаряче нас підтримували впродовж усього матчу. Дякую всім гравцям, які вийшли сьогодні на футбольне поле. Зокрема й тих, хто допомагав із лави запасних. Ми захопили ініціативу в центрі поля, добре захищали власні ворота, а потім забили перший гол. Тепер чекатимемо матчів другого кваліфікаційного раунду».

Суперником тираспольчан у наступному раунді Ліги чемпіонів став ізраїльський «Маккабі». Перший матч між командами відбувся в Тирасполі 26 липня. Він завершився з рахунком 1:0 на користь ФК «Шериф».

Матч-відповідь суперники проведуть 2 серпня в Ізраїлі.

Також на цьому тижні відбулося жеребкування чергового раунду Ліги чемпіонів. ФК «Шериф», у разі перемоги за сумою двох матчів над ізраїльським «Маккабі», в третьому раунді зустрінеться з переможцем пари між боснійським «Зрінські» та словацьким «Слованом».

Якщо ж тираспольчани програють команді з Ізраїлю, суперником «жовто-чорних» у Лізі Європи стане команда-невдаха у протистоянні між кіпрським «Арісом» та білоруським «БАТЕ».


Віталій МАЛЬОВНИЧИЙ.