Професійне навчання для листоноші

У Придністровському коледжі технологій та управління відбулися цікаві зміни. Тепер, окрім інших напрямків, там готуватимуть фахівців поштового зв’язку за дуальною системою навчання. Найпривабливіше в цьому – можливість здобути потрібну професію на бюджетній основі.


Ще в недавньому минулому всі нові кадри набували необхідних професійних знань виключно на виробництві. Однак на сьогодні діяльність листоноші зазнала багатьох змін, перетворилася на більш сучасну, цифрову. Логічний результат такої трансформації – відкриття напрямку навчання фахівців поштової справи.

Завдяки ініціативі Міністерства цифрового розвитку, зв’язку та масових комунікацій і підтримці з боку Пошти Придністров’я, укладений договір із коледжем, розроблена спільна багатопланова навчальна програма, яка вийшла досить різноманітною й цікавою.

Наприклад, учні досконально вивчатимуть культуру ділового спілкування, стандарти клієнтського сервісу, бухгалтерський облік, технічну експлуатацію засобів поштового зв’язку та мереж. Крім того, готуватимуть операторів зв’язку.

Директор коледжу Оксана Денисенко наголосила, що праця листоноші – не просто довга подорож із сумкою кореспонденції на плечі та списком адресатів у руках. Це, зокрема, й багатогодинне, копітке оформлення листів, посилок, спілкування з людьми.

Певна кількість співробітників також працює з грішми. Тут від них вимагається пунктуальність, відповідальність, уважність, комунікабельність, старанність, висока продуктивність тощо.

Поштарі – важлива і незамінна ланка в житті нашої республіки. Кожен населений пункт Придністров’я має своє відділення зв’язку. Загальна кількість працівників пошти досягає 122 осіб, але без кваліфікованих спеціалістів установа не зможе безперебійно функціонувати.

Найчастіше ми навіть не замислюємося над важливістю тієї праці, яку листоноші виконують щодня. Якби всього на один день їхня діяльність зупинилася, то це істотно позначилося б на житті більшості громадян. Не забувайте, що саме завдяки їм, люди одержують такі довгоочікувані листи від рідних і близьких, важливі повідомлення та пресу. Вони допомагають оформляти перекази, платежі й відправляють посилки.

Сучасне відділення зв’язку модернізується та механізується. Для роботи оператором необхідні знання основ бухгалтерського обліку. Висококваліфіковані фахівці легко справляються зі складними логістичними процесами.

В епоху, коли електронні засоби зв’язку сусідять із традиційною поштою, листоноша все одно залишається невіддільною часточкою життя суспільства – володіє унікальними навичками й несе відповідальність за точність і своєчасність доставки різноманітної кореспонденції.

Отже, якщо ви мрієте про професію, яка поєднує в собі традиції та сучасність, дає змогу працювати в галузі обслуговування людей і має важливе значення для суспільства, то професія поштаря – ваш вибір!

Кваліфіковані викладачі, сучасні навчальні програми та відмінні можливості для стажування і практики в царині поштового зв’язку чекають усіх охочих.

Зробіть крок до майбутньої кар’єри сьогодні, зверніться до приймальної комісії Придністровського коледжу технологій та управління, щоб поповнити лави поштарів нової генерації – стати листоношею в цифрову епоху.

Прийом абітурієнтів здійснюватиметься на конкурсній основі атестатів, без іспитів, а все навчання – на бюджетній основі. Тривалість його складе всього два роки та десять місяців. Згодом кожного випускника чекає гарантоване працевлаштування і стабільний заробіток. Подати документи можна до 25 серпня.


Марія ГОРДIЄНКО.

Фото автора.