Новітні розробки в галузі ІТ

У Тирасполі відбулася конференція лідера IT-галузі Придністров’я компанії Dex «Розвивайся і розвивай!». У форматі живого спілкування 15 спікерів та 500 учасників обмінювалися досвідом.


Цифровий форум уже вдруге відбувся в кінотеатрі «Тирасполь». Від компанії Dex було представлено 10 доповідей – усі про сучасні технології, мовою доступною для фахівців і новачків. Обговорювали й актуальну тему про те, як гаджети можуть допомогти людям з особливостями здоров’я.

Провідний експерт компанії Кіра Башкірова розповіла, що вони хотіли б активніше брати участь у соціальному житті, розважатися, подорожувати, ходити в ресторани. «Однак вони не можуть, тому що позбавлені таких можливостей. Важко уявити навіть, як слабкозора людина прийде в ресторан і скористається меню, написаним текстом. От якби була аудіовізуальна версія, адже такі програми є. За їх допомогою можна взаємодіяти зі світом, прослуховувати будь-яку інформацію», – пояснила експерт.

Олена Соколова, тестувальник компанії, в інтерв’ю кореспондентам розповіла про штучний інтелект. Вона назвала його потужним інструментом, яким необхідно користуватися, як особистим помічником. «Він дасть вам конкретну і логічну відповідь на будь-яке запитання, що вас цікавить», – зазначила Олена.

Організатори конференції впевнені, що такі зустрічі для придністровців – величезний стрибок у розвитку IT-галузі. Головний підсумок конференції полягає в тому, що всю теорію відразу можна застосовувати на практиці: верстати, створювати, програмувати. Такі заходи об’єднують студентів, учителів, початківців і вже досвідчених програмістів, дизайнерів, аналітиків, тестувальників, продукт-менеджерів, загалом усіх фахівців цифрової індустрії.


Наталя СИНЯВСЬКА.

Фото: ИА «Новости Приднестровья».