Знання, навички та попит на ринку праці

Торгово-промислова палата Придністров’я нині є координатором затвердженого розпорядженням Уряду пілотного проекту з упровадження в республіці спеціальностей із практико-орієнтованої (дуальної) системи навчання.


Зокрема йдеться про нові спеціальності, наприклад, «мехатронік металообробного обладнання», «мехатронік сільськогосподарських машин і обладнання», «мехатронік швейного обладнання» і «технік з комплексного обслуговування систем автоматизації об’єктів ЖКГ».

Активний розвиток економіки Придністров’я потребує нових фахівців, які не тільки теоретично, а й на практиці розбираються у своїй справі. Дуальна система освіти вже довела свою високу ефективність. Особливість такої освіти полягає в тому, що 70 % часу за період свого навчання студенти проводять на підприємстві, де набираються досвіду для подальшого працевлаштування.

Завдяки дуальній системі навчання, студенти не тільки одержують диплом про здобуту професійну освіту, а й мають можливість проходження тривалої оплачуваної практики на підприємстві. Пріоритет такого здобуття професії полягає в тому, щоб випускник володів усіма необхідними компетенціями для якісної та успішної роботи. Після закінчення технікуму випускникам гарантуються робочі місця.

На сьогодні в навчальні заклади Придністров’я триває активний набір учнів 9-х класів. «Тираспольський аграрно-технічний коледж ім. М. В. Фрунзе» запрошує звернути увагу на спеціальність «мехатронік меліоративних систем». «Бендерський торгово-технологічний технікум» пропонує спеціальність «мехатронік у легкій промисловості», а «Тираспольський технікум комерції» дає можливість здобути професію «кухар».

Студентам пропонують для опанування престижні освітні програми, засновані на дуальній (практико-орієнтованій) системі навчання. Це дасть їм можливість не тільки здобути теоретичні знання, а й практичні навички, які зроблять їх незамінними на ринку праці.

У придністровських навчальних закладах працюють висококваліфіковані викладачі. Сучасне обладнання й упровадження унікальних систем навчання забезпечують можливості для професійного зростання. Комфортні обставини та професійний супровід дають безліч можливостей для самореалізації.

Скористайтеся шансом стати студентами придністровських технікумів, набувайте навичок і знань, необхідних для майбутнього успіху.

Термін прийому документів у випускників загальноосвітніх установ триватиме до 26 серпня. 


Роман ПЕТРИКIВ.

Фото: maloohtcollege.ru