Для тих, хто хоче працювати

«Ярмарок вакансій» останньої п’ятниці липня організували спеціалісти відділу сприяння зайнятості населення Центру соціального страхування і соціального захисту м. Дубоссари та Дубоссарського району.


Такий креативний захід – це один із способів взаємодії між підприємством та громадянином. Роботодавці можуть протягом кількох годин знайомитися з великою кількістю охочих дістати вакансію, а громадянам випадає нагода самостійно зорієнтуватися на ринку праці, підібрати собі роботу, бажану посаду, серед іншого – завдяки безпосередньому спілкуванню з роботодавцем.

Представники підприємства інформують про наявні в них вакансії та відразу оформлюють на роботу або призначають час і місце для подальших переговорів з метою перевірки професійної придатності претендентів.

Інформацію про те, що подібна акція матиме місце, розповсюдили через засоби масової інформації. Запросили представників підприємств, на яких є найбільша кількість вільних робітничих місць, які не потребують спеціальної підготовки, а також вакансій для фахівців вузького профілю.

У фойє адміністративної будівлі МУ «Служба соціальної допомоги Дубоссарського району та м. Дубоссари» розмістилися представники місцевих підприємств: винзаводу «Букет Молдавии», якому потрібні різноробочі, а також бухгалтер та економіст; філії торгово-промислової фірми «Интерцентр-люкс», де є вакансії швачок; транспортне підприємство «Спрос», яке запрошує водіїв; ДУП «Дубоссарське ДЕУ», якому конче потрібні дорожні різноробочі, а також представники пожежної частини з охорони м. Дубоссари та Дубоссарського району СППЧ-7 УПО ГУзНС МВС ПМР.

«Ярмарки вакансій» ми проводимо два-три рази на рік. Запрошуємо представників підприємств, які мають вільні місця. Статусу безробітних цього року в нас набули 20 осіб, вони стоять на обліку та отримують допомогу. Близько 10 громадян прийшли вперше (вони перебувають у статусі тих, хто шукає роботу). У липні зареєструвалося 8 осіб, троє з яких ми вже працевлаштували», – розповіла головний спеціаліст відділу сприяння зайнятості Любов Каленик.

З інформацією про вакансії для людей з обмеженими можливостями здоров’я прийшли ознайомитися представники громадської організації «Товариство батьків дітей-інвалідів «Алые паруса».

«Про цей ярмарок я дізналася з соціальних мереж, вирішила поцікавитися, які пропозиції є для людей з обмеженими можливостями віком від 16 років. У мене в самої донька з обмеженими можливостями здоров’я, а ще я, як голова громадської організації «Товариство дітей-інвалідів «Алые паруса», прийшла сюди для того, щоб донести інформацію до своїх підопічних.

На заводі «Букет Молдавии» є сезонні роботи, ми поговорили з представниками організації. Добре, що влаштовують такі ярмарки, де завжди є чимало корисної інформації», – розповіла голова Дубоссарської ГО «Товариство батьків дітей-інвалідів «Алые паруса» Стелла Клименко.
Для тих, хто бажає влаштуватися на роботу, випала можливість зустрітися з роботодавцями – представниками різних підприємств, безпосередньо почути про умови роботи, заробітну плату та соціальні гарантії, пройти з ними співбесіду.

За словами начальника відділу сприяння зайнятості Центру соціального страхування і соцзахисту м. Дубоссари та Дубоссарського району Алли Коробки, липневий ярмарок відвідали близько 40 осіб, яким запропонували майже 270 вакансій, чотирьом громадянам виписали направлення на роботу.

Тим, хто не визначився з вибором місця роботи, пропонували пройти навчання, перенавчання або курси підвищення кваліфікації. Їм також надавалася практична допомога в складанні та розміщенні резюме на сайті ЄДФСС ПМР.


Юлія ПОНОМАРЕНКО.

Фото: pmr.orgnews