Найбільш насичений день літа

У Придністров’ї вперше відзначається День молоді. З самого ранку і до пізнього вечора 12 серпня в усіх містах республіки відбуватимуться десятки просвітницьких та розважальних заходів. Організатори гарантують насичену програму: лекції, майстер-класи, спортивні змагання, виставки, музичні й танцювальні вистави.


Такий масштаб свята зумовлений тим, що останнім часом діяльність молодих придністровців вийшла на новий рівень. Заявили про себе сильні локальні добровольчі рухи, реалізувалися амбітні проекти. Яскравим прикладом є місто Дністровськ – серце розвитку молодіжного спорту та пропагування активної життєвої позиції. Найбільш помітні його проекти – «Бігануті», «Honor» / «Честь», «Green House» / «Зелений будинок».

Від них не відстають інші. Наприклад, міський молодіжний центр з Тирасполя, «Волонтери Придністров’я», «Волонтери Перемоги», рухи «Звезда» та «Спадкоємці Перемог», громадська організація «Крила» зі Слободзеї, «Федерація воркауту Придністров’я» та багато інших.

Святкування Дня молоді – це можливість привернути увагу до соціальних та екологічних проб-
лем, що хвилюють мешканців республіки, а також створення майданчиків для спілкування та особистісного зростання. У Рибниці вже відбулася зустріч членів клубу «Спадкоємці Перемог» із захисниками ПМР. Мешканці Кам’янки днями відвідали тренінг «Мій вибір – самореалізація».

Основні заходи відбуватимуться протягом 12 серпня. У Катерининському парку столиці з 19.00 до 22.00 можна погуляти на фестивалі «PARK FEST». У бендерському парку св. Олександра Невського з 19:00 до 21:00 відбудеться велика концертно-розважальна програма під назвою «Живи яскраво!». У парк Енергетиків міста Дубоссари з 11:00 до 21:00 запрошує багатий на події фестиваль «Територія молодості».

У центрі Дністровська з 15:30 розпочнуться спортивні заходи. Увечері біля фонтану буде гаряче від хіп-хоп батлу, розгорнуться також художній майстер-клас та змагання з воркауту. Завершиться все переглядом просто неба зворушливої комедійної драми «1+1». Не пропустіть початок! Це буде о 20:30 і обов’язково захопіть із собою попкорн.

У Міському молодіжному центрі Тирасполя старт Тижню молоді дадуть о 17:00, а о 19:00 організують тренінг «СММ як частина життя». Керівник центру Марина Ковальова поділилася з нами своїми планами.

«Наше упорядковане подвір’я готове до проведення довгоочікуваних заходів на свіжому повіт-
рі. Територія дозволяє вмістити велику кількість людей. Тому ми вирішили не обмежуватися одним днем, а зробити все якісно і залучити якнайбільше людей.

Програма центру складена так, що кожен підліток гарантовано знайде для себе той вид активності, який припаде йому до душі», – наголосила Марина В’ячеславівна.

З цікавого: 13 серпня о 17:00 у сквері де Волана стартує Міський квест, а ввечері о 20:00 демонструватиметься кіно просто неба на подвір’ї центру. 15 серпня о 18.00 відбудеться творчий вечір, присвячений пам’яті Віктора Цоя. Майстер-класи з зумби та йоги від провідних фахівців можна відвідати 16 серпня о 17:30 та о 19:30. Захопливий вечір настільних ігор запланований на 18 серпня. Любителі шахів, шашок, мафії, морського бою, дженги можуть збиратися на 18:00.

День молоді – це час творення, натхнення та позитивних емоцій. Він дає молодим людям можливість проявити себе, знайти нових друзів, розкрити свій потенціал і надихнутися досягненнями своїх ровесників.
Придністров’я з гордістю відзначає це свято, демонструє своє прагнення до розвитку та підтримки молодого покоління, яке є рушійною силою майбутнього ПМР.


Поліна РЕШЕТНИКОВА.

Фото автора.