Від екрану до серця

Телеканал «Перший Придністровський» 31 рік тому вперше вийшов в ефір. Відтоді він є невіддільною складовою медійного простору, джерелом достовірних і актуальних новин та розважальних програм для всіх придністровців.


Важливою частиною цієї святкової дати стало спеціальне гасіння марок, які наголошують на винятковій значущості каналу для історії республіки. Презентацію знаків поштової оплати розділили на частини. Перша відбулася в телевізійній студії за участю головного редактора телеканалу Віктора Савченка, директора ПДТРК Ігоря Нікітенка, керівника ДУП «Видавництво «Марка Придністров’я»» Всеволода Лаврентьєва.

У світлі телекамер у затишній студії новин також були присутні кореспонденти з Тирасполя, Слободзеї та Рибниці, ведучі, монтажери, оператори, студійний блок і ті, хто стояв біля витоків телебачення. Всі вони зібралися разом, щоб розділити одне з одним важливий та пам’ятний момент – спеціальне гасіння поштових мініатюр серії «Телебачення та радіо ПМР».

SMM-менеджера «Першого Придністровського» Дар’ю Видзовську приємно вразила участь у заході. Вона зробила безліч фотографій на згадку й одразу ж поспішила поділитися цією новиною з усіма передплатниками ТБ ПМР у соціальних мережах та месенджерах.

«Здорово, що тепер історію телеканалу увічнено в марках. Я вважаю, що це цілком заслужено, тому що ми маємо багато рейтингових проектів, які досить популярні серед глядачів. Напевно, найголовніший для мене – «Країна легенд». Що ж до подальшого розвитку, то ми прагнемо кращого, йдемо в ногу з часом. Люди, які стояли біля джерел ТБ ще тридцять років тому, дали по-справжньому потужний поштовх. Наше завдання як молодого покоління примножувати досягнуте та гідно продовжувати справу засновників», – зазначила Дар’я Дмитрівна.

Уже з першого виходу в ефір 9 серпня 1992 року «Перший Придністровський» став вірним супутником наших громадян. Нині телеканал пропонує широкий спектр програм, що охоплюють усі сфери інтересів глядачів. Новини та аналітичні передачі допомагають глядачеві залишатися в курсі подій регіону і світу. Ток-шоу та інтерв’ю створюють платформу для обговорення актуальних питань, а документальні проекти занурюють в історію та культуру.

Друга частина презентації традиційно відбулася в центральному відділенні зв’язку ДУП «Пошта Придністров’я», де головними гостями вже були філателісти. Один із них мешканець Кишинева Ігор. Він колекціонує марки з дитинства та практично не пропускає спецгасіння в Придністров’ї.

«Колекціонери всього світу виявляють неабиякий інтерес до марок із ПМР. Мої друзі з листування з Японії, Сполучених Штатів Америки, Німеччини, Бельгії, Польщі неодноразово це підтверджували. Знаєте, велике бачиться на відстані. Поштові знаки оплати поки що не користуються особливою популярністю в Придністров’ї, а любителі з інших країн уважно стежать за анонсами та намагаються придбати цінні екземпляри. Наприклад, такі, як «Телебачення і радіо ПМР», – поділився враженнями філателіст.

До речі, тираж марки становив 5 600 штук, що свідчить про цінність випуску. Зображення виконані в мальованому стилі художницею Анастасією Лаврентьєвою. Сюжет досить простий – це робоча обстановка журналістів з усіма необхідними атрибутами: камерами, комп’ютерами, мікрофонами та моментом виходу в прямий ефір. Саме за оперативність ми всі так любимо і цінуємо радіо і телебачення.


Марина ДОВЖЕНКО.

Фото автора.