Новини коротко

Будівництво бетонної дороги завдовжки понад два кілометри від траси Тирасполь – Кам’янка до села Роги завершили в Дубоссарському районі. Роботи вели у два етапи: у 2022 році було укладено 7 тис. м2 бетонного полотна завтовшки 16 см, та в нинішньому –ще 8 600 м2. Нова дорога пролягла на зміну піщано-гравійній, яка досить часто потребувала ремонту.

У самому селі бетонне покриття уклали на 70-метровій ділянці вулиці Миру. Глава держадміністрації Дубоссарського району та міста Дубоссари Руслан Чабан доручив у перспективі передбачити прокладення бетонного шляху вздовж усієї центральної вулиці села.
Керівник району зазначив також, що Дубоссари є лідером з будівництва бетонних доріг у республіці. Тільки за останні 6 років у місті та селах району було прокладено 11 нових ділянок автошляхів, п’ять із них –це тільки у 2022 році.


У Тирасполі подорожчали перевезення на поромній переправі. Пасажири відтепер платитимуть по 4 рублі з особи.
Якщо пасажир їде з собакою або переправляє дрібну худобу, потрібно доплатити відповідно ще 4 або 6 рублів. Переправа легкового автомобіля коштуватиме 20 рублів, велосипеда – 8, мотоцикла – від 10 до 14 рублів.
Зростання цін на послуги поромники пояснюють подорожчанням деталей та поточного ремонту.


Два гідроцикли закуплені Урядом ПМР у рамках виконання доручення Президента Вадима Красносельського з метою посилення заходів безпеки громадян на водних об’єктах.
Нова техніка допоможе рятувальникам і співробітникам Державної інспекції річкового транспорту (ДІРТ) підвищити мобільність на воді, а відтак покращити ефективність нагляду за маломірними суднами.
Співробітники інспекції вже патрулювали Дністер за межами території, обладнаної для купання, та наполегливо рекомендували порушникам вийти з води, а також проводили профілактичні бесіди.
Під час патрулювання інспектори ДІРТ помітили чоловіка, який хотів перепливти на протилежний берег річки, де він залишив свою машину. Співробітники Головного управління з надзвичайних ситуацій допомогли йому дістатися до місця – переправили гідроциклом.


Агентство з туризму ПМР продовжує приймати заявки на конкурс «Кращий об’єкт сільського туризму». До участі запрошуються власники засобів розміщення, організацій громадського харчування, об’єктів показу та дозвілля, розташованих у сільській місцевості Придністров’я.
Заявки приймаються до 30 вересня.
Переможці отримають грошову винагороду: за перше місце – 5 000 рублів, 3 000 рублів за друге та 2 000 рублів за третє. Подробиці про конкурс можна дізнатися на сайті Агентства з туризму за посиланням: https://tourismpmr.org


Придністровський республіканський банк увів в обіг пам’ятні монети зі срібла номіналом 20 рублів та з недорогоцінних металів номіналом 1 рубль «75 років від дня народження С. Є. Савицької – жінки-космонавта» серії «Освоєння космосу».
Пам’ятна срібна монета має ідентифікаційний сертифікат (паспорт), упакована в прозору капсулу та представлена у футлярі. Наклад – 100 штук.
Монети номіналом 1 рубль виготовлені зі сталі з нікелевим покриттям тиражем 15 тисяч штук. Частина пам’ятних монет із недорогоцінних металів поміщена в упаковку-буклет.
Пам’ятні монети Придністровського республіканського банку з дорогоцінних та недорогоцінних металів є законним засобом обігу та платежу на території ПМР, обов’язкові до прийому за номінальною вартістю в усі види платежів усіма організаціями незалежно від форми власності та галузі діяльності.
Світлана Євгенівна Савицька – радянський космонавт, льотчик-випробувач, педагог і громадський діяч, кандидат технічних наук, майор військово-повітряних сил СРСР. Перша у світі жінка-космонавт, яка вийшла у відкритий космос. Єдина жінка – двічі Герой Радянського Союзу. Депутат Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації.


Анастасія КАСИМ